Va aflati in:

Articole / Societate

Ce este credinta?

Publicat: 13.08.2006

credinta spiritualitate credinciosi biserica, ortodoxismCe este credinta? Credinta inseamna a crede in ceva, chiar daca acel ceva este adevarul, valoarea sau increderea intr-o persoana, concept sau idee. Credinta inseamna a accepta adevarul asa cum este el, rau sau bun.

Exista doua tipuri de credinta. Primul tip este credinta in adevar si poate fi dovedita prin experimente. Experimentul care dovedeste acest adevar este un experiment care da aceleasi rezultate de fiecare data. De exemplu, unii oameni pot spune ca doi plus doi fac cinci, dar acest lucru nu este adevarat. De fapt, unii oameni pot fi convinsi de acest lucru si chiar ii pot convinge si pe altii, si totusi acest lucru tot nu ar fi adevarat.

Singura posibilitate de a afla raspunsul corect a unei probleme de matematica este sa respecti regulilr acestei materii care sunt bazate pe adevar. Prin aplicarea acestor reguli vei afla raspunsul tau la problema: doi plus doi fac patru intotdeauna, in orice loc si in orice conditii. Acesta este adevarul.

Al doilea tip de credinta se bazeaza pe ignoranta, ipoteza si supozitie. Acest tip de credinta este nu a fost complet determinata cu ajutorul unui experiment si este inca sub semnul dubiilor si al incertitudinii. Va fi asa pana in momentul in care un experiment va dovedi ca este sau nu adevarata.

De exemplu, de peste cinci mii de ani oamenii credeau ca pamantul este neted. Erau ferm convinsi ca acest lucru este adevarat. Columb, prin imtermediul unui experiment a demonstra ca pamatul este rotund. Credinta anterioara a oamenilor era bazata pe ignoranta si un experiment le-a dovedit ca nu ceea ce credeau nu era adevarat. Oamenii credeau ceva fals, agravat de biserica, si anume ca soarele se invarte in jurul pamantului, pana cand Copernic a desccoperit adevarul.De-a lungul timpului alte credinte s-au dovedit ca de fapt nu erau adevarate cu ajutorul experimentelor.

Credinta poate fi ajutate de cunoastere dar cunoasterea poate fi adevarata sau falsa. Cunoasterea este o modalitate de a fi avertizat ca ceva nu este adevarat. Vechea zicala „cunoasrea este puterea” ar trebui revizuita. Cunoasterea este puterea bazata pe un adevar, daca nu este asa s-ar putea sa fie un handicap mental sau spiritual in calea dezvoltarii si a progresului.

In ziua de astazi intampinam multe probleme: econimice, neincrederea in conducatorii nostri si increderea in falsii idoli. Aceste probleme reprezinta handicapul nostru care ne va impiedica sa ne dezvoltam. Aici este locul unde intervine legea. Dumnezeu si ceilaliti zei care ne protezeaza nu se pot vedea ce de altfel si toate legile pe care acestea le impun. Nimeni nu poate vedea viata, electricitatea, energia atomica sau orice forma a puterii. Tot ceea ce vedem este felul in care se manifesta aceste lucruri. Omul nu creaza puterea, desi este arogant si crede ca el este cel care face lucrurile sa se miste in jurul lui. Tot ce face el este sa descopere aceasta putere si sa o foloseasca in interesul lui. Omul a invatat sa foloseasca puterea electrica, matematica, chimica, atomica si toate celelalte forme ale puterii. Dar cea mai puternica putere de care beneficiaza omul este cea spirituala, insa omul nu stie inca sa o foloseasca asa cum trebuia.

Multi dintre ganditorii din ziua de azi au inceput sa creada ca cea mai mare descoperire este puterea spirituala, insa multi oameni nu isi dau seama de aceasta descoprire si nu stiu sa o foloseasca asa cum trebuie. Acum ca am aflat adevarata conceptie a adevarului si aplicarea sa in celelate forme ale puterii trebuie sa ne gandim cum putem sa folosim puterea spirituala in folosul nostru.


Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Societate

Femeile conduc mai prost decat barbatii? Un mit demontat!

Pentru foarte multi dintre soferii barbati, fem...

Celebs & Style

Leonardo DiCaprio s-a despartit de Erin Heatherton

Cunoscutul si apreciatul actor american Leonar...

Personalitati

Elena Farago

In 2007 se comemoreaza 54 de ani de la moarte...

Personalitati

Gerard Butler

Gerard James Butler este un actor scotian de t...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.