Cum sa faci harissa acasa
Publicat: 10.11.2015

Etichete:
Harissa, agentul de aromatizare de baza folosit in bucataria tunisiana si marocana, dar si in foarte multe retete orientale, este o pasta extrem de buna la gust, picanta si parfumata. Foloseste pasta harissa drept condiment pentru carne la gratar sau peste, adauga harissa la legume prajite sau fripte la gratar, la falafel sau amesteca-l in tocane și supe. Harissa are gust cu totul special cand insoteste un couscous sau orez. Poti modifica iutimea pastei harissa punand mai multi sau mai putini ardei iuti. Doar aminteste-ti ca harissa trebuie sa fie iute! Cat de iute, depinde doar de gusturile tale!
Cum sa faci pasta harissa acasa: Ingrediente pentru un borcan de 300 de grame de harissa
- 2 ardei rosii
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita de chimion
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie rosie, grosolan tocat (circa 90 g)
- 3 catei de usturoi, tocati
- 4 ardei iuti rosii, fara seminte, tocati fin
- 3 lingurite pasta de tomate
- 3 linguri de suc de lamaie, proaspat stors
- 1 lingurita de sare
Cum sa faci pasta harissa acasa: Preparare
Coace ardeii capia ca pentru salata de ardei copti la borcan pe o tabla sau o tigaie de teflon incinsa. Trebuie sa fie bine copti. Cand s-au facut, pune-i intr-un bol si acopera-i, sa se abureasca bine ca sa ii cureti usor.
Pune intr-o tigaie incinsa condimentele (semintele de coriandru, chimen si chimion) si misca tigaia pe foc mare aproximativ 30 de secunde, sa isi lase aromele. Apoi pune-le intr-un mojar si piseaza-le pana obtii un praf fin.
Pune intr-o tigaie cu ulei de masline ceapa, usturoiul si ardeii iuti taiati si da legumele in unda, la foc mic, pana se inmoaie bine si se caramelizeaza foarte usor. Atentie mare, sa nu le arzi, pentru ca devin amare!
Cat se face ceapa cu usturoiul si ardeiul iute, curata ardeii capia de pielite si de seminte. Nu folosi apa, doar curata-i bine si ai grija sa nu iti scape vreo samanta.
Pune ardeii copti, condimentele, sarea si ceapa calita cu usuturoiul si ardeii iuti inttr-un bol si paseaza impreuna toate ingredientele cu un mixer vertical sau foloseste-te de un blender pentru a obtine o pasta aromata, bine mirositoare si picanta: harissa!
Pune harissa intr-un borcan sterilizat si tine-l in frigider. Rezista doua saptamani si chiar mai mult!
Pur si simplu o sa te indragostesti de gustul acestui amestec de condimente oriental numit simplu, harissa!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Cum sa faci harissa acasa

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Cum sa planifici meniul pentru o saptamana si sa faci economie de bani si de timp
Pentru familiile ocupate, planificarea meselor ...
Cele mai citite
Celebs & Style

Eva Longoria si Eduardo Cruz s-au despartit definitiv
Povestea de dragoste chiar s-a terminat pentru ...
Retete de slabire

Pancakes Paleo cu faina de migdale
Un mic dejun grozav pentru doua persoane care t...
Retete de slabire

Supa-crema de broccoli (reteta Montignac/pentru diabetici)
Merita sa incerci aceasta reteta Monti simpla c...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails