Va aflati in:

Articole / Retete de slabire

Chili con carne

Publicat: 23.01.2008

reteta de Chili con carne, retete montignac,retete simple, retete monti, retete usoare montignac, retete de slabire, retete low-carb, retete fara carbohidrati, carte de bucate montignac, retete pentru dieta montignac, retetar montignac, mancaruri monti

Chili con carne (cunoscut si drept "chili") este un fel de mancare condimentat. Ingredientele de baza in reteta de Chili con carne sunt ardeii iuti si carnea. Exista multe retete de chili con carne, functie de zona si preferintele personale ale fiecaruia, care pot include si rosii, ceapa, fasole, etc.
"Chili con carne" vine din pronuntia usor deformata a expresiei spaniole "chile con carne", care inseamna ardei iuti cu carne.
Chili con carne este mancarea oficiala a statului american Texas. Ii rezentam mai jos o reteta de " Chili con carne ".

Ingrediente pentru Chili con carne
500 g fasole rosie uscata
1 bouquet garni (trei fire de patrunjel verde, o ramurica de cimbrisor, o foaie de dafin, toate stranse cu o sfoara de bucatarie sau puse intr-un saculet de panza. Daca cimbrisorul e uscat se inveleste intr-o foaie de praz)
1 ceapa impanata cu cateva cuisoare
4 linguri ulei
3 cepe mari
5 catei de usturoi
1 kg carne tocata de vita
piper
condiment pentru chili (din boia iute de ardei, chimion in cruce, ienibahar, toate macinate)
1 conserva mare de rosii fara pielita in suc propriu
ca. 2 l supa (sau 1 1/2l supa si 1/2l vin rosu)

Cum se prepapara Chili con carne
Se pune fasolea la inmuiat, apoi se fierbe cu ceapa impanata, o lingurita de sare si cu bouquet garni-ul.
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in uleiul incins intr-o tigaie sau oala mare, unde are loc tot chili-ul. Se adauga carnea tocata care se prajeste pana se face faramicioasa. Se sareaza, pipereaza, condimenteaza foarte bine, pana toata carnea pare invelita in condimente. Se adauga rosiile si sucul de rosii, se lasa cateva minute sa fiarba, apoi se adauga supa (sau supa si vinul).
Se acopera oala cu capac si se lasa la fiert 30 minute.
Se adauga fasolea fiarta, se mai lasa pe foc cam un sfert de ora, gata.
Reproducerea fara acord strict interzisa!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Retete de slabire

Supa-crema de broccoli (reteta Montignac/pentru diabetici)

Merita sa incerci aceasta reteta Monti simpla c...

Retete de slabire

Retete Monti: Salata simpla de oua

Reteta de salata simpla de oua monti este, as...

Celebs & Style

Justin Timberlake si Jessica Biel s-au logodit!

Dupa o serie de despartiri si impacari, Justin...

Horoscop

Horoscop Sagetator 2013

Horoscop 2013 pentru Zodia SagetatoruluiHorosc...

Horoscop

Horoscop Chinezesc 2009: Zodia Iepure

Zodia Iepure – Horoscop Chinezesc 2009Per...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa nu ai picioare umflate a doua zi dupa nunta

Nunta este un eveniment la care orice fata viseaza inca din copilarie. Rochia alba impresionanta, machiajul perfect, coafura impecabila, iubirea vietii la brat, familia si prietenii, ce ai mai putea sa iti doresti pentru o nunta perfecta?