Va aflati in:

Articole / Retete de slabire

Retete Montignac: Tort de ciocolata

Publicat: 27.05.2006

retete dulciuri Montignac, retete monti, reteta Montignac, retete conforme dulciuri Monti, reteta conforma de tort monti, cura de slabire Montignac, dieta lui Michele Montignac, cum sa slabesti Montignac, Monti, gastronomie Montignac, retete pentru cure de slabire, reteta pentru diete de slabit, retete pentru slabire rapida, slabire sanatoasa, retete de mancare Montignac

Va place la nebunie cicolata, dar va ganditi cu teama ca fie si o felie subtire va da peste cap dieta Montignac?
Nu e cazul: va prezentam o reteta conforma cu regimul Montignac de tort de ciocolata care se pare ca e si mai delicat daca se consuma la cateva zile dupa ce a fost preparat, decat foarte proaspat.

Ingrediente blat de tort Montignac :
6 galbenusuri
100 g fructoza
fructoza cu vanilie
150 g unt moale
100 g ciocolata 70% cacao
70 g migale macinate f. fin (sau alte nuci)
6 albusuri
70 g fructoza

Ingrediente pentru umplutura si glazura
unt pentru unsul formei
200g dulceata cu fructoza de caise
120g fructoza
1/8l apa
150g ciocolata 70% cacao

Cum se prepara tortul de ciocolata Montignac
Se bat galbenusurile cu fructoza si cu fructoza vanilata pana devin o crema alburie groasa.
Se topeste la foc mic ciocolata si se adauga cremei de galbenusuri. Se presara migdalele pe crema. Separat se bat albusurile cu zaharul si se pun peste migdale.
Se amesteca totul foarte usor si scurt, se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt (eventual pe fundul ei se poate pune hartie de pergament).
Se da la cuptorul preincalzit 170°C. Prima data se precoace 12-15 minute lasand usa cuptorului foarte putin deschisa
Dupa aceea se inchide usa cuptorului si se coace pentru 1 ora. E gata daca apasam pe el isi revine la forma initiala.
Se rastoarna pe un grilaj, dar nu se scoate din forma.
Dupa 20 de minute se intoarce iar in pozitia normala (in forma) si se lasa sa se raceasca de tot (astfel isi va pastra forma mai frumos). Se scoate cand e rece din forma si se taie in doua, pentru a obtine doua foi.
Dulceata se incalzeste usor (cel mai repede in cuptorul cu microunde 90 sec) si se ung cele 2 blaturi cu ea.
Se fierbe apa cu fructoza la foc mare penstru aproximativ 5 minute.
Se lasa sa se raceasca pana cand putem atinge siropul cu degetul fara sa ne frigem.
Se pune ciocolata (facuta bucatele) in sirop si se amesteca bine. Se imbraca tortul cu glazura de ciocolata.
Atentie: daca siropul este prea fierbinte cand se pune ciocolata in el, glazura isi va pierde luciul!

Pofta buna!

Reteta publicata pe forum la 19 Dec. 2005
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord interzisa



Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Retete de slabire

Reteta de inghetata Montignac / pentru diabetici

Placerea vinovata a dulciurilor: inghetata. Oda...

Retete de slabire

Limba cu masline Montignac

Ingrediente Reteta Montignac Limba cu maslineIn...

Celebs & Style

Premiile OSCAR 2015

Premiile OSCAR 2015: In aceasta noapte va avea ...

Celebs & Style

Kristen Stewart si Kat Von D: Gemenele din rochiile Derek Lam

O rochie care sa fie serioasa eleganta in acel...

Celebs & Style

Michael Clarke Duncan a murit la 54 de ani

Michael Clarke Duncan, starul din filme precum...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.