Cum putem imbunatati munca in echipa
Publicat: 16.03.2009

Companiile sunt structurate pe departamente, fiecare cu domeniul sau de activitate. Fiecare departament este constituit din personal calificat, care sa desfasoare activitatea cu maxima eficienta. Pentru ca un departament sa poata sa isi desfasoare activitatea e nevoie de un sef de departament, de o asistenta a sefului de departament si de subordonati, care sa execute ordinele primite de la seful de departament. Pentru ca firma sa aiba productivitate maxima, departamentele trebuie sa colaboreze intre ele, astfel ca se naste munca in echipa.
Cum putem imbunatati munca in echipa?
Acum, intrebarea este de ce e nevoie de munca in echipa in cadrul unei organizatii si care este rolul muncii in echipa. Prin munca in echipa se doreste a se crea o idee comuna, a se obtine rezultate care individual nu ar fi putut fi obtinute. Munca in echipa are, cum este si normal, partile ei pozitive, dar si partile ei negative.
Care ar fi partile pozitive? Partile pozitive ar fi faptul ca prin munca in echipa, se obtin performante superioare, se ating nivele profesionale superioare, se obtin rezultate care nu s-ar fi obtinut in mod individual. Partile negative ar fi faptul ca in orice echipa, pe langa rezultatele obtinute, intervin probleme interpersonale, lipsa de comunicare intre membrii echipei, invidia ca unii lucreaza mai mult, altii mai putin…
Cand se doreste a se obtine rezultate remarcabile, de regula managerii apeleaza la o sesiune de brainstorming, pentru a obtine idei revolutionare cu privire la dezvoltarea companiei, sau pentru a rezolva o problema. Brainstorming-ul are menirea de incuraja ideile trasnite, de a folosi sau chiar imbunatati ideile exprimate de ceilalti participanti.
Cum putem imbunatati relatiile intergrup?
Orice echipa ar trebui sa aiba un leader, care sa stie sa conduca echipa, sa vina cu idei bune, sa motiveze grupul, sa ii ajute sa comunice, sa colaboreze si sa se ajute recriproc, pentru a duce la indeplinire sarcinile primite;
Echipa nu trebuie sa fie formata din multi membri, mai bine mai putini si mai eficienti; cu cat sunt mai multi, cu atat cresc sansele unei dispute in cadrul echipei, neintelegeri intre membrii echipei, invidie fata de ceilalti membri, dorinta de afirmare fata de leader-ul grupului etc.
Membrii echipei trebuie sa obtina performante pentru intreaga echipa, pentru a duce la indeplinire indatoririle de serviciu, si nu pentru a le demonstra colegilor ca sunt mai buni, ca pot face mai multe decat ei;
Fiecare membru al echipei trebuie sa isi asume propriile greseli, sa nu de-a vina pe altii, ci sa incerce sa remedieze situatia;
In orice echipa trebuie sa existe colaborare si respect reciproc intre membrii sai.
Alina Blaga
Marketing Manager
Sursa: Copyright©eLady.ro - Cum putem imbunatati munca in echipa

Comentarii postate (1)
hristina Ungureanu - 12/11/2009
MATA...yoam nevoie de comentariu la tehno...nu sa las yo comentariu
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Cele mai citite
Celebs & Style

Uite cum arata Jennifer Lopez in costum de baie!
Uau! Jennifer Lopez isi arata pieptul din cost...
Editorial

Barbatilor care inseala, fara menajamente
In acest material pe unii dintre barbati o sa ...
Articole importante
In forum despre Cariera
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?
Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails