Cariera: Intre mit si realitate
Publicat: 22.01.2008
Toata lumea ar dori sa aibe o cariera de succes, insa aceasta dorinta se transforma in realitate de putine ori. De ce? Pentru ca zicala “socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ" este valabila si pe piata muncii.
Intre ce ne imaginam noi si ce se intampla cu adevarat pe piata muncii exista, nu arareori, diferente inimaginabile.
Sunt candidata perfecta, oricine ar fi fericit sa ma angajeze
Modelul “candidatului perfect” difera de la angajator la angajator. Pentru unii spiritul de initiativa este o conditie sine-qua-non. Pentru altii, initiativele pot fi privite drept manifestarea unui caracter “bagacios”.
Pentru unii o lista interminabila de cursuri absolvite inseamna o rata mai mare de a te transforma din candidat in angajat, pentru altii multiplele calificari inseamna ca intri in categoria supracalificati.
Firma unde lucrez si-ar incheia activitatea fara mine
Chiar daca ocupi un post important intr-o companie, nu te minti ca nimeni nu mai e ca tine si ca esti de neinlocuit. Adevarul e la polul opus: nimeni nu este de neinlocuit. Mai ales intr-o tara cu o rata a somajului atat de ridicata ca a noastra.
Eu nu voi lucra decat in domeniul X unde voi face numai Y lucruri
Gresit. Daca tii cu dintii de aceasta idee, s-ar putea sa pierzi oportunitati cu care nu te vei intalni a doua oara. Daca ti se ofera un job unde va trebui sa faci si alte lucruri simple, dar care nu erau incluse in planurile tale de cariera, si tu il refuzi, afla ca nu prea se intimpla in viata reala sa existe posturi pentru care fisa postului sa includa numai ce ne place noua sa facem.
Toate joburile pe care le voi avea vor fi bine-platite de la inceput
O alta idee gresita; majoritatea companiilor ofera noilor angajati salarii mai mici, urmand ca dupa o anumita perioada, de 3, 6 sau 12 luni, activitatea sa iti fie re-evaluata si functie de profesionalismul, corectitudinea, atitudinea profesionala, implicare si realizari, salariul sa creasca intr-o anumita masura. Sau sa scada.
Diplomele mele ma fac sa fiu angajata ideala
Ne pare rau, insa de cele mai multe ori diplomele nu spun totul despre o persoana din punct de vedere profesional. Cu un numar din ce in ce mai mare de licentiati (“eliberati” pe piata muncii de un sistem de invatamant al caror performante scad pe zi ce trece) diploma universitara nu mai este conditia de baza pentru a te face sa ai o cariera de succes. Succesul este urmarea logica a implicarii, muncii sustinute, auto-perfectionarii, valorificarea aptitudinilor native pe care le are o persoana.
Sursa: Copyright © eLady.ro - Cariera: Intre mit si realitate

Comentarii postate (0)
Cariera

Pasii care trebuie parcursi in vederea inchirierii unui spatiu comercial
Cei care doresc sa isi deschida trebuie sa tina...
Cele mai citite
Gastronomie

Ai scapat prea multa sare in mancare? Iata cum repari situatia
Ți s-a făcut foame și te-ai apuc...
Gastronomie

Prajitura rasturnata cu mere si crema de zahar ars
Am descoperit acest desert de curand si cu mana...
Articole importante
In forum despre Cariera
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!
Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails