Va aflati in:

Articole / Dieta Montignac

Care sunt principiile fazei I ale regimului Montignac?

Publicat: 15.05.2007

Pentru a slabi e indicat sa diminuam la minimum nivelul secretiei de insulina cu scopul de a bloca lipogeneza (procesul de constituire a grasimii de rezerva) si de a activa lipoza (procesul de eliberare si de consumare a grasimilor de rezerva). Prin urmare exista doua cazuri:

a.) fie masa este lipido-proteica (numita masa lipidica), deci contine proteine si grasimi (carnuri, oua, branzeturi, etc), iar in acest caz glucidele care vor fi consumate trebuie sa aiba un indice glicemic (IG) mai mic sau egal cu 35.

b.) fie masa este glucido-proteica (masa glucidica) deci contine in principal glucide care au IG intre 35-50. In acest caz vor fi acceptate numai grasimile omega 3 (peste crud, fiert in aburi sau oua ochiuri romanesti) si in proportia cea mai mica grasimile monosaturate (foarte putin ulei de masline peste spaghetti al dente de exemplu)

In toate cazurile fazei I glucidele cu IG mai mare de 50 sunt excluse!

Nota: Inainte de inceperea unei diete de slabire, consultati-va medicul.


Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Dieta Montignac

Despre indicele glicemic

Indicele glicemic este peste tot in ...

Dieta Montignac

Indicele glicemic

Definitia indicelui glicemicIndicele glicemic m...

Celebs & Style

Tom Cruise lucreaza la Top Gun 2!

Chiar este nevoie de o continuare la Top Gun...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.