Interpretarea gresita a indicelui glicemic
Publicat: 22.06.2007
Indicii glicemici sunt primele si cele mai de seama valori medii ale raspunsurilor glicemice individuale pentru grupuri de persoane. De asemenea, indicii glicemici sunt valori medii ale diferitelor alimente apartinand aceleiasi categorii.
Indicii glicemici pentru cereale vor fi estimati in mod diferit, functie de substanta din care sunt alcatuiti (fibre, proteine, etc.) corespunzand, la randul lor, unor varietati specifice de cereale.
Tabelele de valori indica valori medii si, in unele cazuri, chiar si variatii pentru acelasi aliment.
IG-ul pentru faina alba, spre exemplu, este 69 (±6), ceea ce inseamna ca tipurile de faina care au fost testate aveau indicele glicemic maxim 75, iar cel mai scazut indice glicemic a fost 65.
Aproximarile indicilor glicemici (IG) sunt astfel, in mod inevitabil, doar cifre.
Acest lucru inseamna ca ar trebui sa intelegem ca aceste aproximari ale indicilor glicemici au doar un rol informativ si va ajuta in alegerile pe care doriti sa le faceti.
Indicii glicemici sunt niste valori care nu sunt neaparat exacte. Iata de ce metoda Montignac foloseste indici glicemici care corespund valorilor medii rotunjite.
Indicii glicemici sunt clasificati, in general, in trei categorii: mari, intermediari si scazuti.
Cei mai multi autori presupun ca:
- indicii glicemici sub 55 sunt indici glicemici scazuti;
- indicii glicemici cu fluctuatii intre 55 si 69 sunt intermediari;
- indicii glicemici cu valori peste 70 sunt indici glicemici ridicari (mari).
Adevarul este ca ordinea clasificarii indicilor glicemici nu se potriveste realitatii fiziologice. Este pur si simplu atat de "corect" intr-atat incat a fost interpretat arbitrar pentru a satisface industria alimentara si a nu clasifica toate produsele la rangul de alimente cu indice glicemic ridicat.
De asemenea, a fost creat cu scopul de a nu clatina "barca" nutritionistilor traditionali ale caror recomandari in ceea ce priveste dietele (cartofi, cereale, etc.) ar fi cazut rapid la rangul de alimente cu indici glicemici ridicati.
Sursa: Copyright © eLady.ro - Interpretarea gresita a indicelui glicemic

Comentarii postate (0)
Dieta Montignac

Metoda Montignac pentru incepatori
Acum 20 de ani, francezul Michel Montignac a f...
Cele mai citite
Celebs & Style

Cei mai slabi actori si cel mai prost film al anului au primit Zmeura de Aur 2015
Cei mai slabi actori si cel mai prost film al ...
Cultura

15 motive super bune pentru a citi carti de dezvoltare personala (chiar daca nu crezi ca ai nevoie de ele)
Unii oameni spun cu mandrie ca nu citesc nicio...
Cultura

Cele mai bune carti de citit in vacanta de vara
Vacanta de vara ar trebui sa fie relaxanta si ...
Articole importante
In forum despre Dieta Montignac
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails