Cum se topeste corect ciocolata
Publicat: 26.11.2014

Etichete:
Ciocolata este un ingredient des folosit in bucatarie cand facem prajituri sau creme, ori banalul ganache. O multime de retete de prajituri, creme, inghetate folosesc ciocolata topita ca ingredient de baza. Insa ceea ce nu stie multa lume este ca atat de iubita ciocolata ete extrem de sensibila - daca la incalzire se depasesc 44° C (111° F), ciocolata se taie si se transforma intr-o natie de serbet cand e calda sau o caramida cand se raceste si ciocolata astfel distrusa nu mai poate fi recuperata in nici un fel. Dintre toate tipurile de ciocolata, ciocolata alba este cea mai sensibila la topire dintre ele. De fapt, cu cat mai mult zahar si lapte praf contine, cu atat mai fitoasa este ciocolata...
Cea mai corecta si sigura metoda de topire a ciocolatei este pe baie de aburi (asa numitul bain-marie). Pentru aceasta avem nevoie de doua cratite de marimi diferite , care sa intre perfect una in cealalta. Cratita mai mare se pune direct pe foc cu putina apa in ea, iar cea mica se pune deasupra celei dintai. Vasul de deasupra nu trebuie sa atinga apa, scopul este doare sa se incalzeasca destul numai de la aburi.
Un secret: unge cu putin unt topit vasul inainte de a pune in el ciocolata.
Daca ai timp mai mult si nu e multa ciocolata de topit, foloseste apa clocotita intr-un bol mai mare in care pui un bol mai mic (metoda nu necesita foc). Aceasta metoda este cea mai sigura pentru ciocolata alba.
Ciocolata taiata marunt se pune in vasul de pe aburi si se lasa sa se topeasca incet. Cand a inceput sa se topeasca se amesteca constant, usor, pana cand s-a topit cu totul si este omogena.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Cum se topeste corect ciocolata

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Tarta delicioasa cu pere si ciocolata
Nu stim daca va plac prajiturile cu fructe, dar...
Cele mai citite
Celebs & Style

Jennifer Aniston a implinit 44 de ani
La multi ani, Jennifer Aniston!Jennifer Anisto...
Frumusete

Ce sampon sa alegi ca parul vopsit sa arate uluitor
Ingrijirea parului natural presupune un minim d...
Frumusete

Tratamente pe baza de colesterol pentru parul deteriorat, ars, uscat, friabil
Parul moale, fragil, lipsit de viata si deshidr...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails