Reteta de conopida murata
Publicat: 30.10.2012
Etichete:
Este adevarat ca biata conopida este de multe ori nedreptatita.
Nu multa lume se da in vant dupa ea.
Insa conopida este delicioasa daca o prepari dupa reteta de conopida murata de mai jos.
eLady iti garanteaza un rezultat grozav de bun!
Reteta eLady de conopida murata poate fi servita la masa ca atare, pe post de antipasto (in stil italienesc) sau romaneste, alaturi de o mancare care "cere" acritura. Hai sa vezi ce usor poti sa o faci si tu!
Ingrediente (proportii) pentru reteta de conopida murata
- 5 kg de conopida
- 1 litru otet
- 2 litri de apa
- 18-20 linguri zahar
- 3 linguri de sare neiodata
- 50 grame de boabe de piper negru
- 50 grame de boabe de mustar
- frunze de visin spalate (6-7 frunze de visin, cu tot cu putina crenguta pentru fiecare borcan de 400 grame)
- cateva felii de sfecla rosie (daca vrei sa ai o conopida roz superba)
Cum se face reteta de conopida murata pentru iarna
Alege conopida sanatoasa si tare. Spala-o bine si desfa-o in buchetele.
Intr-o oala mare pune laolalta toate ingredientele, mai putin conopida si frunzele de visin. Da lichidul in clocot. Pune buchetelele de conopida la opari, cu focul la mic, maxim 2 minute (nu mai mult, pentru ca altfel conopida se va inmuia prea tare).
Scoate conopida intr-un vas si repeta operatiunea pana termini toate buchetelele. Da oala deoparte de pe foc si lasa lichidul sa se mai racoreasca.
Aseaza conopida cat mai bine in borcan, la nevoie indesand-o putin, cu atentie insa, sa nu se rupa, punand si frunzele de visin. Daca vrei conopida roz, adauga si cateva feliute subtiri de sfecla rosie.
Cand ai terminat de pus conopida in borcane, toarna lichidul caldut, nu clocotit sau fierbinte cu tot cu boabele de piper si mustar peste conopida.
Inchide ermetic borcanele cu capace, infasoara-le intr-o patura si lasa-le sa se raceasca singure. A doua zi, cand nu mai sunt calde, depoziteaza borcanele in camara.
Iata cat de simplu este sa faci reteta de conopida murata!
Smecherie: Nu arunca lichidul ramas! Pune-l rece intr-o sticla bine inchisa, in frigider.
Il poti folosi intr-o alta zi cand vrei sa pui gogosari in otet sau castraveti in otet!
Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Reteta de conopida murata

Comentarii postate (2)
Miha - 02/10/2015
Eu cinci steluțe am vrut să dau :( Ce se poate pune în loc de frunze de vișin? Știu ca dau o aromă deosebita, dar nu am de unde să fac rost la vremea asta.
eLady.ro - 03/10/2015
In loc de frunze de visin (inca se mai gasesc, nu am avut temperaturi sun zero grade pina azi), se poate pune hrean ras cu un peeler - rolul frunzelor de visin este in primul rind sa tina muraturile tari.
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Cele mai citite
Relatii & Sex

11 modalitati rapide sa iti pierzi toti prietenii
Vrei să ai prieteni, să fii o persoan...
Relatii & Sex

Ramai singura pana nu iubesti pe cineva in aceste feluri!
Ramai singura pana cand iubesti pe cineva atat ...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails