Va aflati in:

Articole / Psihologie

Simptome si metode de a scapa de un atac de panica

Publicat: 07.06.2017

Atac de panica, simptome Atac de panica:, cum stii ca ai un Atac de panica, cum oprim un Atac de panica, tratamente Atac de panica


Cei care nu au suferit niciodata un atac de panica semnificativ vor manifesta scepticism in ceea ce priveste starea, cauzele si impactul unui atac de panica asupra starii mentale si fizice a persoanei afectate. Dar un numar tot mai mare de cercetari arata ca atacurile de panica sunt, de fapt, foarte reale si reprezinta o amenintare grava la adresa sanatatii fizice a celor pe care ii afecteaza.
Intrebarea este de unde stii daca ai un atac de panica? Si dincolo de asta, cum poti sa-ti spui ceea ce traiesti este un atac de panica si nu un simptom pentru un alt fel de afectiune, cum ar fi un accident vascular cerebral sau un atac de cord? Pentru cei care se confrunta in mod regulat atacuri, este esential sa invaete care sunt semnele unui atac de panica si sa invete cum sa depaseasca problema fara repercursiuni majore.

1. Atac de panica: Dificultati de respiratie
Unul dintre semnele primare ale unui atac de panica este dificultatea in respiratie. Acest lucru poate avea multe de-a face cu activitatea inimii in timpul unui atac, deoarece inima sufera adesea pare sa bata prea repede si da palpitatii. Daca tulburarile de respiratie persista suficient timp, pot duce la o durere toracica semnificativa si la un atac de panica mai intens.
Daca stii ca este posibil sa faci un atac de panica, incearca sa iti tii respiratia in cazul aparitiei unui atac de panica. Mai degraba decat sa respiri des, rapid si adanc, lungeste inspiratia si respiratia. In acelasi timp, incearca sa iti incetinesti mintea pentru a se potrivi cu respiratia - lenta, profunda, stabila. Acest lucru te poate ajuta sa opresti problemele de respiratie si sa te ajute sa scapi repede de atacul de panica.

2. Atac de panica: Strangere sau durere in piept

Unul dintre primele semne de infarct miocardic este senzatia de strangere, chiar durere ascutita in zona toracica. Dar senzatia de strangere in piept sau durerea toracica nu sunt intotdeauna semne ca urmeaza sa aiba loc un atac de cord; in schimb, ci este adesea un semn ca pacientul sufera un atac de panica.
Acest lucru nu este deosebit de surprinzator, deoarece un atac de panica poate duce la respiratii mai scurte, mai putin profunde, care, in timp, se pot resimti ca dureri in piept si senzatie de strangere. Cu exceptia cazului in care ai fost deja diagnosticata cu o afectiune cardiaca grava, sansele ca durerea toracica sa fie un semn de atac de cord sunt mici. Daca, totusi, faci adesea atacuri de panica, incearca sa rezolvi problema prin respiratie profunda si lenta.

3. Atac de panica: Dorinta de a evita locuri sau oameni
Daca ai un atac de panica sau ai avut un atac de panica in trecut, este posibil sa eziti sa iti petreci timpul in locuri sau cu oamenii cu care erai cand au avut loc atacurile anterioare. Aceasta manifestare este cunoscuta sub numele de "anxietate anticipativa" si poate afecta modul in care un pacient priveste persoanele, locurile, chiar si lucrurile asociate cu un atac grav de panica.
Pentru a intrerupe aceasta anxietate anticipata si a restabili perceptia initiala asupra oamenilor si a locurilor asociate cu un atac de panica, incearca meditatia. Aminteste-ti ca atacul de panica probabil nu avea prea multe de-a face cu oamenii, locurile sau lucrurile care erau prezente cand a avut loc atacul initial. Poate fi nevoie de o repetare a acestui exercitiu de ratiune de mai multe ori.

4. Atac de panica: Evitarea fobiei

Daca in mod constant eviti anumitor tipuri de situatii, cum ar fi intalniri mari sau mici sau intalniri, este posibil sa te confrunti cu evitarea fobiei, care poate rezulta dintr-un atac de panica. "Fuga" de oameni si evitarea intalnirilor cu acestia in anumite locuri poate fi, de asemenea, legata de teama de locurile de unde evadarea este dificila, determinand pacientul sa caute in mod constant iesirile chiar si atunci cand nu este vizibila nici o situatie de urgenta.
Evitarea anumitor tipuri de situatii sau medii este de obicei o reactie la un eveniment extrem de neplacut care a dus la un atac de panica in trecut. Manifestarea poate fi gestionabila, desi daca este lasata netratata si lasata sa se manifeste, ea poate deveni agorafobie, care este o problema mult mai dificila de tratat.

5. Atac de panica: Agorafobia

In cazurile extreme de atacuri de panica frecventa poate aparea agorafobia. Agorafobia este similara cu evitarea fobiei (unde se evita anumite tipuri de situatii cat mai mult posibil), dar are un impact mult mai mare asupra psihicului pacientului. In general vorbind, agorafobia implica o teama paralizanta de spatiile publice si interactiunea cu persoane necunoscute.
Agorafobia apare adesea din atacurile de panica si tulburarilor de panica - poate fi rezultatul lipsei de a trata corect aceste stari anterioare. Ca rezultat, pacientul se afla in imposibilitatea de a vizita locurile in care sunt prezenti o multime de oameni, cum sunt mall-urile, concertele, stadioanele. In unele cazuri extreme, oamenii ajung sa se teama sa isi paraseasca casa, facand dificil lucrul sau interactiunea cu ceilalti in orice imprejurare.

6. Atac de panica: Greata, pierederea legaturii cu realitatea, transpiratie
In plus fata de durerile toracice si dificultati de respiratie, sentimentele de greata, pierederea legaturii cu realitatea si transpiratia de adauga pe lista cu semne majore de atac de panica. Aceste simptome s-ar putea sa nu apara pe rand si sa nu fie prezente in timpul fiecarui atac de panica. Cu toate acestea, cineva cu atacuri frecvente de panica - sau cineva diagnosticat cu tulburare de panica - va avea probabil multe dintre aceste simptome intr-un moment sau altul.
Raspunsul organismului la un atac de panica implica adesea o serie de respiratii rapide si putin adanci care intensifica simptomele existente sau poate duce la aparitia unor noi, inclusiv de stomac deranjat, transpiratii si ameteala. Ca si in cazul durerii in piept si a dificultatii de respiratie, cel mai bun raspuns este sa incetineasca ritmul, sa se stea jos si sa se inspire si respire adanc si profund. Pentru a distrage mintea de la cauza atacului de panica, concentreaza-te pe o amintire reconfortanta - cum ar fi o calatorie recenta sau o intalnire cu prietenii si familia unde te-ai simtit bine si in siguranta.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Psihologie

Lupta cu stresul incepe cu o atitudine pozitiva

Intre o atitudine pozitiva si o sanatate de inv...

Psihologie

Abuz emotional: Efectele pe termen lung

Abuzul emotional desfasurat pe o perioada scurt...

Celebs & Style

Bobbi Kristina Brown a murit la 22 de ani

Bobbi Kristina Brown, fiica lui Whitney Houston...

Bebelusi si Copii

Tu esti happy, dear?

Cu fiecare generație, ne îndepãrtãm ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...