Va aflati in:

Articole / Retete de slabire

Piept de pui a la creme Montignac

Publicat: 18.09.2012

Retete monti cu pui, pui cu smantana monti, cum se face puiul cu smantana,piept de pui a la creme  cu branza cu mucegai, retete cu carne de pui, retete monti cu pui, carte de bucate Montignac, Retete monti cu pui, pui cu smantana monti, cum se face puiul cu smantana,piept de pui a la creme  cu branza cu mucegai, retete cu carne de pui, retete monti cu pui, carte de bucate Montignac


Nu ne mai aducem aminte unde am mancat prima data piept de pui a la creme, insa a fost delicios si ne-am gindit rapid ca o putem adapta in asa fel incat sa afie incadrata cu succes in categoria de retete montignac eLady.ro. Si dupa modificare, rezultatul a fost excelent!

Retete montignac: Ingrediente pentru piept de pui a la creme

- un piept de pui dezosat si fara pielite
- 5 linguri de unt topit de buna calitate ( 80% grasime)
- 250-300 ml smintina dulce neinsamintata, ( La Dorna 32% grasime la cutie este cea mai potrivita)
- piper alb (daca nu ai piper alb, nu pune deloc!)
- o lingura mare, cu varf, de branza topita conforma, cat mai grasa si mai cremoasa
- 20 ciuperci champignon mici, nedesfacute, proaspete, sterse cu servetele de bucatarie de pamant (ciupercile nu se spala pentru ca se umplu rapid de apa)

Retete montignac: Cum se prepara reteta de piept de pui a la creme
Taie pieptul de pui in fasii, pe diagonala, potrivit de lungi (6-7 cm) si asezoneaza-l bine cu sare si piper alb. Taie ciupercutele in feliute subtiri de tot.
Incinge tigaia (cea mai ptrivita alegere este un wok) catve minute, apoi da-o deoparte de pe foc si pune untul in ea, amestecand usor, pentru ca untul sa se topeasca fara sa se arda.
Pune iar tigaia pe foc viu si adauga fisiile de piept de pui in tigaie si rumeste-le usor de tot. Adauga si ciupercutele si fa acelasi lucru, insa la foc mic, ca sa se evapore apa. Nu mesteca ca sa nu innegresti sau rupi ciupercutele, eventual scutura tigaia.
Cand ciupercutele sunt patrunse si nu mai lasa apa, adauga smantana, amesteca prin rasucirea si scuturarea tigaii si lasa sa dea un clocot. Adauga branza topita si amesteca in acelasi mod.
Serveste la masa cu garnitura de ciuperci la cuptor, stropite cu mujdei de usturoi.
Pentru ceilalti comeseni care nu tin dieta Montignac, serveste puiul a la creme acompaniat de panie cu usturoi. De baut, se potriveste un vin alb, sec, racit usor. Pofta buna!

Sfat: Pentru a transforma reteta Monti de pui a la creme in ceva cu totul special, adauga si cca 30 grame de branza cu mucegai nobil verde-albastrui odata cu branza topita.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Retete de slabire

Retete Monti: Salata simpla de oua

Reteta de salata simpla de oua monti este, as...

Retete de slabire

Pui aromat cu salata de caise

Retetele Montignac sunt in general usor de pre...

Celebs & Style

Michael Clarke Duncan a murit la 54 de ani

Michael Clarke Duncan, starul din filme precum...

Animale de companie

Cainii si curiozitatile lor

Cainii sunt animalele care se ataseaza cel mai ...

Animale de companie

Top 10 rase de caini hipoalergenice

Pentru multe persoane care sufera de alergii, ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...