Piept de pui a la creme Montignac
Publicat: 18.09.2012
Etichete:
Nu ne mai aducem aminte unde am mancat prima data piept de pui a la creme, insa a fost delicios si ne-am gindit rapid ca o putem adapta in asa fel incat sa afie incadrata cu succes in categoria de retete montignac eLady.ro. Si dupa modificare, rezultatul a fost excelent!
Retete montignac: Ingrediente pentru piept de pui a la creme
- un piept de pui dezosat si fara pielite
- 5 linguri de unt topit de buna calitate ( 80% grasime)
- 250-300 ml smintina dulce neinsamintata, ( La Dorna 32% grasime la cutie este cea mai potrivita)
- piper alb (daca nu ai piper alb, nu pune deloc!)
- o lingura mare, cu varf, de branza topita conforma, cat mai grasa si mai cremoasa
- 20 ciuperci champignon mici, nedesfacute, proaspete, sterse cu servetele de bucatarie de pamant (ciupercile nu se spala pentru ca se umplu rapid de apa)
Retete montignac: Cum se prepara reteta de piept de pui a la creme
Taie pieptul de pui in fasii, pe diagonala, potrivit de lungi (6-7 cm) si asezoneaza-l bine cu sare si piper alb. Taie ciupercutele in feliute subtiri de tot.
Incinge tigaia (cea mai ptrivita alegere este un wok) catve minute, apoi da-o deoparte de pe foc si pune untul in ea, amestecand usor, pentru ca untul sa se topeasca fara sa se arda.
Pune iar tigaia pe foc viu si adauga fisiile de piept de pui in tigaie si rumeste-le usor de tot. Adauga si ciupercutele si fa acelasi lucru, insa la foc mic, ca sa se evapore apa. Nu mesteca ca sa nu innegresti sau rupi ciupercutele, eventual scutura tigaia.
Cand ciupercutele sunt patrunse si nu mai lasa apa, adauga smantana, amesteca prin rasucirea si scuturarea tigaii si lasa sa dea un clocot. Adauga branza topita si amesteca in acelasi mod.
Serveste la masa cu garnitura de ciuperci la cuptor, stropite cu mujdei de usturoi.
Pentru ceilalti comeseni care nu tin dieta Montignac, serveste puiul a la creme acompaniat de panie cu usturoi. De baut, se potriveste un vin alb, sec, racit usor. Pofta buna!
Sfat: Pentru a transforma reteta Monti de pui a la creme in ceva cu totul special, adauga si cca 30 grame de branza cu mucegai nobil verde-albastrui odata cu branza topita.
Sursa: Copyright © eLady.ro - Piept de pui a la creme Montignac

Comentarii postate (0)
Retete de slabire

Retete Montignac: Pui toscan cu garnitura de broccoli
Bucataria italiana este plina de retete savuro...
Cele mai citite
Celebs & Style

Bobbi Kristina Brown a murit la 22 de ani
Bobbi Kristina Brown, fiica lui Whitney Houston...
Articole importante
In forum despre Retete de slabire
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails