Beneficiile ceaiului alb pentru sanatate
Publicat: 25.09.2015

Sigur ai auzit de ceaiul negru, cel fara cofeina sau ceaiul rosu. Dar eu am aflat abia recent de ceaiul alb si de proprietatile lui uimitoare. Desi in China oamenii beau ceai alb de... secole, eu inca nu am incercat. Efectul ceaiului alb asupra bacteriilor este laudat de multi specialisti. Prin aplicatiile preventive ale acestuia poate fi impiedicata sau incetinita inmultirea bacteriilor care produc infectii stafilococice, streptococice, pneumonie sau carii. Si e bine de stiut ca acest ceai a fost supus unor teste care au concluzionat ca el contine antioxidanti anticancerigeni mai activi decat cei din ceaiul verde. Trebuie mentionat ca acest ceai are mai putina cofeina (15mg) decat cel ceaiul negru (40 mg) sau ceaiul verde (20mg).
Ceaiul a fost folosit ca medicament timp de secole. Acum stiinta moderna a descoperit ceea ce oamenii din China si din intreaga lume au stiut de multa vreme: ceai este bun pentru tine. In timp ce ceaiul verde si negru sunt foarte sanatoase, ceaiul alb este ceaiul cel mai putin prelucrat si are cele mai inalte cantitati de antioxidanti. De aceea ceaiul alb poate fi numit o bautura suprema pentru sanatate.
De unde vine ceaiul alb
Ceaiul alb se produce din planta de ceai denumita Camellia sinensis si nu este prelucrat sau supus fermentarii. Aceasta planta creste in 50 de tari, in special in India si China. Ceaiul se obtine din mugurii si frunzele tinere ale plantei, intr-o anumita perioada a anului, ceea ce il face sa fie mai rar fata de alte tipuri de ceai. Pe urma, planta culeasa este tinuta la abur si uscata. Asta ii conserva din calitati. De exemplu, ceaiul negru este procesat prin fermentatie, cel verde nu se lasa la fermentat, iar cel alb are parte de prelucrarea cea mai putin distructiva. Gustul ceaiului alb difera de cel al ceaiului verde prin faptul ca are o savoare aparte si e mai usor, mai dulce.
Ceaiul alb este un antibacterian puternic
Ceaiul alb este un ucigas natural de bacterii si virusi. Antioxidantii atat de abundenti in ceaiul alb ajuta intregul sistem imunitar care ofera protectie impotriva unei mari varietati de agenti patogeni si a unei game largi de boli. Consumul de ceai alb ajuta la protejarea organismului impotriva gripei comune, recelilor si ajuta la ameliorarea simptomelor de HIV.
Rezultatele studiilor asupra ceaiului alb sunt concludente si sustin clar multitudinea de calitati vindecatoare ale acestuia. In comparatie cu ceaiul verde, care protejeaza si el sistemul imunitar, ceaiul alb este mai consistent in proprietati anti-virale si anti-bacteriene. In vitro, extractul de ceai alb chiar distruge diverse organisme ce produc imbolnaviri si e mai eficient in a neutraliza anumite bacterii. Exista pana si paste de dinti in continutul carora se adauga extract de ceai alb pentru a spori efectul anti-microbian. Consumul moderat de ceai alb, impreuna cu medicatia prescrisa de medic, poate ajuta in cazul tumorilor de colon. Astfel, aceste medicamente pot deveni mai eficiente pentru cei care beau ceai alb. Persoanele care se expun razelor solare mai mult ar putea gasi sprijin in acest ceai deoarece el are capacitatea de a mari protectia de la nivelul epidermei. Bolnavii care sufera de cancer de piele pot gasi in ceaiul alb un mic sprijin.
Prevenirea cancerului: Efectele anticancerigene ale ceaiului alb
Ceaiul alb poate avea putere profunda impotriva celulelor canceroase si impotriva multor tipuri diferite de cancer, cum ar fi cancerul de colon, cancerul de prostata, cancerul de stomac. Flavonoidele, o clasa de antioxidanti, ajuta la inhibarea cresterii celulelor canceroase si previn aparitia si dezvoltarea unora noi.
Atat ceaiul verde cat si cel alb au in continut acelasi tip de antioxidant (polyphenol-ul). Si totusi, ceaiul alb, dintre toate ceaiurile existente pe piata, este acela care are cea mai mare concentratie de polyphenol. De aceea este cel mai eficient ceai anticancerigen. Au fost efectuate cercetari care au evidentiat aceste fapte, insa, sunt necesare mai multe studii. Antioxidantii ne protejeaza si se lupta pentru noi cu radicalii liberi care ne pot provoca boli de inima sau cancer.
Ceaiul alb contine o cantitate mare de antioxidanti
Antioxidantii sunt substante nutritive care protejeaza organismul de daunele produse de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt cei care sunt responsabili pentru accelerarea imbatranirii. Antioxidantii le aduna si le neutraliza. Ceaiul alb este incarcat de antioxidanti, aceste substante nutritive de protectie.
Ceaiul alb ajuta la scaderea tensiunii arteriale
Studiile arata ca ceaiul alb poate subtia sangele si de aceea poate imbunatati functia arterelor. Aceasta ajuta la scaderea tensiunii arteriale si sa mentinerea ei la valori normale. Prin sustinerea sanatatii unor vase sanguine puternice si sanatoase de sange, ceaiul alb previne ravagiile pe care le-ar putea provoca un accident vascular cerebral.
Ceaiul alb ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau
Catehinele, un alt grup de antioxidanti, sunt de ajutor pentru a reduce colesterolul, iar ceaiul alb este plin de acest tip de substante. Colesterolul este un tip special de grasime si este necesar pentru sanatatea. Cum exista doua feluri de colesterol, colesterolul bun si colesterol rau, ceaiul alb ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun si scade nivelul celui rau. Acest fapt ajuta la prevenirea rigidizarii arterelor si a blocarea fluxului de sange.
Consumul de ceai alb protejeaza inima
Pentru ca subtiaza sangele, ajuta la scaderea tensiunii arteriale marite si reducerea colesterolului rau, este clar faptul ca ceaiul alb protejeaza inima si intregul sistem circulator. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca persoanele care beau 2 sau mai multe cesti de ceai pe zi au cu aproape 50% mai putine sanse sa sufere un atac de cord. Ceaiul alb este cu adevarat un tonic cardiac remarcabil.
Ceaiul alb te ajuta sa ai oase mai puternice
Studiile au descoperit ca oamenii care beau ceai alb au o mai densitate osoasa mai buna, oase mai rezistente decat cei car enu beau ceai. Ceaiul alb poate avea, de asemenea, efecte benefice pentru cei care sufera de artrita si osteoporoza.
Ceaiul alb te ajuta sa ai dinti si gingii sanatoase
Ceaiul alb contine cantitati mici de fluor si alte elemente nutritive care pastreaza dintii puternici si sanatosi. De asemenea, ucide bacteriile care cauzeaza placa bacteriana, carii dentare si halena (respiratia urat mirositoare).
Piele sanatoasa cu ajutorul ceaiului alb
Radicalii liberi eliberati cand stam la soare prea mult timp, cei generati de stres si o dieta saraca in elemente nutritive deterioreaza pielea si determina imbatranirea prematura. Prin blocarea acestor radicali liberi, ceaiul alb protejeaza pielea si ajuta la inversarea procesului de imbatranire. Consumul de ceai alb te ajuta sa ai o piele sanatoasa si stralucitoare.
Ceaiul alb: Alte beneficii pentru sanatate
Ceaiul alb are multe alte beneficii de oferit. Consumul de ceai alb ajuta la reducerea nivelului de zaharuri din sange si ajuta la prevenirea si atenuarea simptomelor date de diabetul zaharat. Ceaiul alb reduce efectele negative produse de stres si creste nivelul tau de energie.
Ceaiul alb poate fi de ajutor in slabire. Studiile sugereaza ca ceaiul alb accelereaza metabolismul si incurajeaza organismul sa arda mai multe grasimi, dar numai cu un regim alimentar echilibrat combinat cu exercitii fizice regulate vor produce rezultate. Adaugarea ceaiului alb la dieta ta de slabire nu poate face rau.
Prin urmare, ceaiul alb are o gama larga de efecte benefice asupra organismului si un numar imens de beneficii pentru sanatatea ta.
Ceaiul alb: Mod de preparare
Ceaiul alb se prepara la fel de simplu ca oricare altul. Oricum, oricine poate face un ceai. Pentru o ceasca, la 200 ml de apa, trebuie sa pui aproximativ o lingurita si jumatate de ceai alb. In prealabil, apa se incalzeste pana la 80 de grade C si nu se fierbe.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Beneficiile ceaiului alb pentru sanatate

Comentarii postate (0)
Sanatate

Cand trebuie sa mergi la medic pentru o ecografie mamara?
La fel ca in cazul tuturor afectiunilor oncolog...
Sanatate

Cand sa folosesti ulei esential de eucalipt
Uleiul esential de eucalipt este unul dintre c...
Cele mai citite
Dieta Montignac

Metoda Montignac pentru incepatori
Acum 20 de ani, francezul Michel Montignac a f...
Articole importante
In forum despre Sanatate
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails