Va aflati in:

Articole / Sanatate

Mica farmacie de acasa

Publicat: 07.09.2015

Mica farmacie de acasa
Vrand-nevrand, fiecare dintre noi se mai vaita de una, de alta. Si cum paza buna trece primejdia rea, e bine sa ne dotam mica farmacie de acasa cu toate cele necesare pentru a combate neplacerile medicale care ne-ar putea increti, la un moment dat, fruntea.
Am intrebat farmacistul ce medicamente ar trebui sa avem in casa, unde e bine sa le tinem si cand trebuie sa facem „inventarul” si iata ce am aflat. Nu pune medicamentele in dulapiorul din baie, pentru ca umiditatea si temperatura le pot grabi degradarea. Cauta, mai bine, un loc racoros si uscat – in frifiderul din bucatarie, de exemplu – si care sa nu fie la indemana copiilor! Ai grija sa-i verifici continutul cel putin o data pe an, arunca (la toaleta!) produsele expirate si nu uita sa refaci stocul.

Mica farmacie de acasa
Iata, asadar, ce ar trebui sa contina mica farmacie pe care fiecare dintre noi trebuie sa o aiba acasa pentru:
- Trusa de prim ajutor: e recomandat sa ai in casa plasturi de diverse marimi, tifon, comprese sterile, leucoplast.
- Ingrijirea ranilor: ai grija sa nu-ti lipseasca un unguent precum Cicaderma sau Calendula de la Aboca.
- Arsuri minore si arsuri solare: nu aplica pe suprafata arsa produse cu camfor sau mentol. Tine, in schimb, la indemana spray-ul Panthenol sau unguentul Bepanthen.
- Insomnie: pentru noptile in care nu iti gasesti linistea si nici ceaiul de tei cu miere nu-si face efectul, pastreaza in dulapior cateva comprimate de Sedatif PC sau o sticluta cu Sediphyt; sunt naturale si nu creeaza dependenta.
- Diaree: pentru situatiile critice, e bine sa ai in casa cateva pliculete de Smecta. Si nu uita sa te hidratezi: lichide si iar lichide!
- Constipatie: daca ai un colon mai lenes, pune in dulapior un flacon de Dulcolax, Dulcopic sau Stadalax. In acelasi timp, ai grija sa mananci fructe, sa bei multe lichide si sa faci miscare.
- Dureri de gat: daca strambi din nas numai cand auzi de gargara cu apa calduta cu sare, trebuie neaparat sa ai in casa cateva tablete de Salviasept sau Septolete sau spray-ul Tantum Verde.
- Febra/Durere: pentru momente febrile, pune deoparte medicamente pe baza de ibuprofen.
- Tuse: e bine sa nu-ti lipseasca un inhibator de tuse precum Stodal sau un sirop de tuse, cum ar fi Mucosolvan sau Paxeladine.
- Nas infundat: procura-ti din timp un spray cu apa de mare Mar Plus, picaturi pentru nas Olynth sau spray-ul nazal Muconasal si decongestionante cu pseudoefedrina precum Sudafed sau Actifed.
- Arsuri stomacale: un antiacid pe baza de magneziu sau aluminiu, cum ar fi Maalox, iti asigura o digestie tihnita dupa un pranz copios.
- Termometru: un termometru  cu electronic trebuie sa se gaseasca, obligatoriu, in orice casa.

E bine ca mica farmacie a familiei tale sa contina toate cele de mai sus pentru ca situatiile-criza sa nu va surprinda nepregatiti. Totusi, evita, pe cat posibil, auto-medicatia si cere sfatul medicului ori de cate ori simti ca ceva e in neregula cu sanatatea ta. Sanatate maxima!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

5 moduri simple pentru intarirea imunitatii la adulti

Sistemul imunitar protejeaza organismul impotri...

Celebs & Style

A murit Mircea Albulescu

Mircea Albulescu a murit astăzi, 8 Aprilie...

Cariera

3 joburi extrem de bine platite

In ziua de azi, s-a schimbat putin top-ul locur...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...