Va aflati in:

Articole / Sanatate

Super-alimente pentru sanatatea ta

Publicat: 31.01.2015

Super-alimente pentru sanatatea ta,superlimente, alimente sanatoase, alimentatie sanatoasa, vitamine, minerale, vegetale, ce sa mananci ca sa fii sanatoasa, alimente pentru sanatate, alimente anti-cancer, alimentatie pentru sanatate


Te intrebi ce sa mai mananci? Trebuie sa pleci la cumparaturi in curand? Noi te sfatuim sa pui aceste super-alimente in cosul tau,si poti fi sigura ca te intorci acasa si cu elemente nutritive de exceptie, si cu portofelul in siguranta! Avand in vedere ca au crescut enorm costurile pentru vitaminele si mineralele produse in laborator (si, fie vorba intre noi, de ce sa apelam la substante artificiale?), asigura-ti necesarul din surse oferite de Mama-Natura, la indemana oricui. Din fericire, natura este generoasa si ne ofera multe optiuni, care pot pava drumul catre sanatatea optima.

Broccoli
Acest gigant verde reprezinta o sursa nutritiva extraordinara si o importanta sursa de vitamina C. O parte din proprietati deriva din compusii sai, capabili sa stopeze cresterea tumorilor si sa iti potenteze sistemul imunitar.

Soia
Fara sa contina colesterol si grasimi, cercetarile au demonstrat ca soia contine isoflavoni, care ajuta in bolile de inima, cancer si osteoporoza. Aceasta boaba micuta reprezinta o sursa excelenta de proteine, pe care le poti gasi si in tofu, tempeh si alte produse derivate. Cumpara insa soia nemodificata genetic.

Orez brun
Inlocuieste albul cu brun, atat pentru o scadere in greutate, un colon sanatos si o descrestere a colesterolului. Nu exista nimic care sa intreaca acest aliment consumat de milenii, incarcat cu vitamina B, fibre, fier, potasiu, zinc etc.

Fructe de padure
Capsuni, mure, zmeura, afine, coacaze, etc – toate acestea reprezinta darul colorat, puternic al naturii, continand substante ce ofera protectie impotriva cancerului, ajuta in lupta impotriva infectiilor urinare, a bacteriilor periculoase, precum E.coli. coacazele negre au fost declarate super-alimentul cel mai potent, dintre sute de fructe si legume.

Iaurt
O buna sursa de calciu si vitamina D, iaurtul reprezinta un aliment cunoscut inca din antichitate, care ofera tractului intestinal bacterii benefice. Un aliment racoritor, iaurtul cel mai bun este cel organic, ce contine culturi de acidophilus. Iaurtul mai contine, pe langa Calciu, fosfor, vitamina B12 si B2. Consumul regulat de iaurt ajuta in formarea masei osoase, a mentinerii sanatatii pielii, parului, unghiilor.

Spirulina
Aceasta alga, foarte usor de digerat, contine o multime de proteine folositoare. Patand fi adaugata la supe, sucuri de legume si shake-uri, spirulina constituie o buna sursa de fosfor, potasiu, sodiu, vitamina B3, beta-carotene, acizi grasi. Spirulina este benefica pentru regenerarea celulelor, intinerirea organismului, rinichi, lupta impotriva tumorilor, avand si proprietati anti-fungice si anti-bacteriale.

Vegetale cu frunze verzi

Pline cu componenti anti-cancer, vitamine si minerale. Contin, de asemenea, acid folic, antioxidanti (beta-carotene si vitamina C), fibre. Incearca sa mananci in mod regulat spanac, varza, napi, ceapa verde, salat, patrunjel etc. mananca-le crude sau numai usor gatite, in salate sau garnituri. Poate nu stiai, insa, de exemplu, varza contine saruri minerale si betacaroten si are rol de regenerare celulara. Spanacul contine Magneziu, Fier, potasiu, vitamina C si E.

Nuci, seminte si fructe uscate
O gustare excelenta, bogata in acizi grasi omega-3, zinc si fier. Pentru o valoare nutritiva optima, cel mai bine este sa mananci semintele crude, si in cantitati moderate! O mana de nuci si seminte zilnic, poate reduce riscul inflamatiilor, ofera proteine benefice, vegetale si grasimi necesare corpului. Semintele de susan, floarea-soarelui si dovleac sunt delicioase, daca le vei amesteca in salate, orez sau iaurt. Fructele uscate contin vitamina E, fosfor, cupru, fier si potasiu. Au rol in hidratarea pielii.

Usturoi
Acest, considerat atat leguma, cat si o extraordinara mirodenie, are proprietati puternic anti-fungice, anti-virale si anti-bacteriene. Studiile stiintifice au demonstrat ca usturoiul reduce nivelul colesterolului si tensiunea. Pentru a beneficia de aceste efecte, este foarte important sa tai in felii sa sa zdrobesti usturoiul, inainte de a-l manca. Usturoiul e considerat de frept un antibiotic natural, el stimuleaza imunitatea, reduce colesterolul si protejeaza inima.

Alte super-alimente
Pe langa aceste alimente, pentru a avea o sanatate de fier, mai trebuie sa consumi:
Lamai - Lamaia este o sursa de vitamina C, cu efect antioxidant si actiune impotriva radicalilor liberi. Produce colagenul care asigura elasticitate pielii.
Peste – Pestele e bogat in acizi grasi, vitamina C, si vitamina B12.
Oua- Oul contine vitamine si minerale A, E, D, Zn si Seleniu. Ajuta sistemul osos.
Uleiul de masline - Uleiul de masline contine vitamina A, D, E, si acid oleic. Are rol de prevenire a afectiunilor cardiovasculare si scade colesterolul.
Apa - Desi, din punct de vedere tehnic, nu este un “aliment”, corpul este complet dependent de apa pentru supravietuire. Deshidratarea este una dintre cele mai importante motive cauze ale oboselii. Band cel putin 8 pahare de apa zilnic, vei observa o crestere importanta a nivelului de energie, a vitalitatii si sanatatii pielii si parului tau. Asigura-te insa ca bei apa plata purificata, evitand clorul din apa de la robinet!


Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...