Talpa gastei
Publicat: 25.03.2007
Talpa gastei (leonorus cardiaca) este o planta ierboasa, infloreste din iunie pana in septembrie. In popor este cunoscuta sub diferite denumiri: creasta cocosului, iarba flocoasa, iarba de dat, laba lupului, lingorica, somnisor sau talpa lupului. Creste pe marginea drumurilor, prin locuri necultivate si printre ruine. Planta se culege in timpul infloririi, iar uscarea se face pe cale naturala, la umbra, in strat subtire, la o temperatura care nu trebuie sa depaseasca 30 de grade Celsius.
La ce este buna planta talpa-gastei
Talpa gastei se foloseste in tratamentul bolilor de inima, avand efect hipotensiv. Administrate intern, preparatele din aceasta planta au o actiune sedativa asupra sistemului nervos central. Sunt de asemenea utilizate pentru efectul lor cicatrizant si antiinflamator, la tratarea contuziilor, ranilor, arsurilor si durerilor reumatice.
Extract de talpa-gastei
In scopuri terapeutice se poate folosi ceaiul, preparat dintr-o lingurinta de planta uscata la 200 ml de apa fierbinte. Mult mai eficiente decat ceaiurile sunt insa produsele concentrate din talpa gastei. La plafar se gasesc capsule cu extract de talpa gastei, la pretul de 60.000 de lei. Acestea se administreaza de trei ori pe zi, inainte de masa, pe o perioada de minimum doua saptamani, in hipertensiune arteriala si afectiuni cardiovasculare (tulburari de ritm cardiac, accese de tahicardie paroxistica, fenomene degenerative cardiace, boli coronariene, cardiopatii ischiemice, afectiuni ale aortei, insuficienta miocardica dupa boli infectioase si angina pectorala). Este, de asemenea, recomandata administrarea preparatelor in tulburari de menopauza, insomnii (actioneaza ca sedativ al sistemului nervos central), astm bronsic. Cercetari relativ recente au stabilit si o actiune de imbunatatire a circulatiei la nivel cerebral, cu o mai buna oxigenare a celulelor nervoase, precum si actiune neta coronaro-dilatatoare. In afectiunile care raspund la administrarea de valeriana, Leonorus cardiaca are o actiune de trei ori mai puternica.
Tinctura de talpa-gastei
Deosebit de eficienta in tratament este si tinctura, obtinuta din partile aeriene, inflorite, ale plantei. Din acest preparat se ia cate o lingurita diluata in jumatate de pahar de apa, in cure de 30 de zile, de trei-patru ori pe zi. Administrata astfel, planta are efecte foarte puternice de reglare a ritmului cardiac, a presiunii arteriale, de reglare a activitatii nervoase, ajutand totodata si la reducerea starii de anxietate. Este o planta excelent tolerata in tratamentele de lunga durata care protejeaza inima si vasele.
Intra si vorbeste cu noi pe forum!
Sursa: Copyright © eLady.ro - Talpa gastei

Comentarii postate (0)
Sanatate

Afectiuni osteoarticulare pe care le poti trata cu ajutorul remediilor naturiste
Din ce in ce mai multe persoane cu probleme ost...
Sanatate

Augmentarea sanilor: Descoperirea beneficiilor si a posibilelor riscuri
Tu esti o femeie frumoasa si increzatoare, dar ...
Cele mai citite
Celebs & Style

Kristen Stewart si Kat Von D: Gemenele din rochiile Derek Lam
O rochie care sa fie serioasa eleganta in acel...
Dieta Montignac

Bauturi permise in Dieta Montignac
Conform principiilor din dieta Montignac, in f...
Articole importante
In forum despre Sanatate
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails