Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Retete grecesti de Paste: Magiritsa

Publicat: 28.02.2009

retete de Paste, retete grecesti, retete grecesti de Pasti, retete cu miel, retete cu marintaie de miel, retete traditionale din grecia, retete populare, retete usoare de Paste


In noaptea de Inviere, cand ortodocsii se intorc de la slujba, de pe mesele grecilor din intrega lume nu lipseste supa de miel denumita „magiritsa”.
Gustoasa si usor de preparat, „magiritsa” seamana la gust cu drobul romanesc de miel.

Reteta de Paste Magiritsa:
Ingrediente
(pentru 8-9 portii):
- 1 Kilogram maruntaie de miel ( inima, plamanii, ficatul, rinichii )
- jumatate de kilogram de ceapa verde tanara
- o legatura mare de marar
- un sfert de ceasca orez
- 2 linguri de unt
- sucul de la o lamaie si jumatate, proaspat stors
- 3 oua
- sare si piper


Reteta de Paste Magiritsa: Mod de preparare:
Fierbeti maruntaiele in 4 litri de apa, avand grija sa scoateti spuma care se produce la fierbere.
Adaugati sarea si lasati totul sa fiarba pentru aproximativ 45-60 de minute.
Dati oala de pe foc si scoateti maruntaiele sa se raceasca intr-un castron.
Cand s-au racit, taiati-le marunt, in cuburi cu latura de aproximativ 1,5 cm.
Strecurati apa in care au fiert maruntaiele intr-o alta oala, mai mare.
Taiati mararul si ceapa proaspata in bucatele mici si adaugati-le in zeama laolalta cu maruntaiele taiate. Lasati totul sa fiarba pentru o ora si jumatate la foc foarte mic.
Cand magiritsa noastra e aproape gata, adaugati si orezul spalat bine.

Intre timp pregatiti „avgolemono”. Grecii isi dreg supele cu „avgolemono”, care se prepara foarte simplu: se bat ouale spuma intr-un castron incapator si se adauga zeama de lamaie incet-incet. Cand orezul din supa de miel este fiert, luati 2-3 polonice de zeama si adaugati-le incet in castronul incapator in care ati pregatit „avgolemono” si amestecati bine. Repetati operatiunea de doua ori.
Rasturnati apoi continutul castronului in oala cu supa si lasati sa mai dea in clocot inca cateva minute.
Amestecati putin si este gata de servit.


Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Comentarii postate (1)
Ioan C. - 30/09/2010

Foarte bun. Am mancat prima data gatit de un prieten grec. O mentiune doar: Agolemono se pune dupa ce s-a oprit oala din fiert,iar mancarea nu mai trebuie adusa la fierbere Niciodata, altfel se "coaguleaza" oul . (se denatureaza albumina) ;) Merci ci pofta buna!

Gastronomie

Povestea chirostilor

Cand eram copil, in serile de toamna tarzie si ...

Gastronomie

Saksuka

Un fel de mancare originar din Orientul Mijloci...

Celebs & Style

Wesley Snipes in arest la domiciliu

Wesley Snipes are probleme mari cu fiscul. Des...

Cultura

Legenda Martisorului

Nenumarate sunt legendele romanesti si impresi...

Cultura

Mario Vargas Llosa: Orasul si cainii

Opera lui Llosa a fost unanim recunoscuta ca un...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.