Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Retete grecesti de Paste: Magiritsa

Publicat: 28.02.2009

retete de Paste, retete grecesti, retete grecesti de Pasti, retete cu miel, retete cu marintaie de miel, retete traditionale din grecia, retete populare, retete usoare de Paste


In noaptea de Inviere, cand ortodocsii se intorc de la slujba, de pe mesele grecilor din intrega lume nu lipseste supa de miel denumita „magiritsa”.
Gustoasa si usor de preparat, „magiritsa” seamana la gust cu drobul romanesc de miel.

Reteta de Paste Magiritsa:
Ingrediente
(pentru 8-9 portii):
- 1 Kilogram maruntaie de miel ( inima, plamanii, ficatul, rinichii )
- jumatate de kilogram de ceapa verde tanara
- o legatura mare de marar
- un sfert de ceasca orez
- 2 linguri de unt
- sucul de la o lamaie si jumatate, proaspat stors
- 3 oua
- sare si piper


Reteta de Paste Magiritsa: Mod de preparare:
Fierbeti maruntaiele in 4 litri de apa, avand grija sa scoateti spuma care se produce la fierbere.
Adaugati sarea si lasati totul sa fiarba pentru aproximativ 45-60 de minute.
Dati oala de pe foc si scoateti maruntaiele sa se raceasca intr-un castron.
Cand s-au racit, taiati-le marunt, in cuburi cu latura de aproximativ 1,5 cm.
Strecurati apa in care au fiert maruntaiele intr-o alta oala, mai mare.
Taiati mararul si ceapa proaspata in bucatele mici si adaugati-le in zeama laolalta cu maruntaiele taiate. Lasati totul sa fiarba pentru o ora si jumatate la foc foarte mic.
Cand magiritsa noastra e aproape gata, adaugati si orezul spalat bine.

Intre timp pregatiti „avgolemono”. Grecii isi dreg supele cu „avgolemono”, care se prepara foarte simplu: se bat ouale spuma intr-un castron incapator si se adauga zeama de lamaie incet-incet. Cand orezul din supa de miel este fiert, luati 2-3 polonice de zeama si adaugati-le incet in castronul incapator in care ati pregatit „avgolemono” si amestecati bine. Repetati operatiunea de doua ori.
Rasturnati apoi continutul castronului in oala cu supa si lasati sa mai dea in clocot inca cateva minute.
Amestecati putin si este gata de servit.


Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Comentarii postate (1)
Ioan C. - 30/09/2010

Foarte bun. Am mancat prima data gatit de un prieten grec. O mentiune doar: Agolemono se pune dupa ce s-a oprit oala din fiert,iar mancarea nu mai trebuie adusa la fierbere Niciodata, altfel se "coaguleaza" oul . (se denatureaza albumina) ;) Merci ci pofta buna!

Gastronomie

Greseli pe care sa le eviti cand iti pregatesti pizza la tine acasa

Pizza este una dintre mancarurile iubite de apr...

Gastronomie

Povestea chirostilor

Cand eram copil, in serile de toamna tarzie si ...

Celebs & Style

Ricky Martin nu se insoara, insa ar vrea o fetita

Sa innebunim, nu alta! Dupa ce in urma cu catev...

Dieta Montignac

Despre indicele glicemic

Indicele glicemic este peste tot in ...

Dieta Montignac

Dieta Montignac

Michel Montignac a descoperit ca nici grasimea,...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Sfaturi pentru machiajul de nunta

Nunta este un eveniment unic in viata femeilor. In ziua aceea orice persoana isi doreste sa fie admirata, sa fie fotogenica, sa aiba parte de variantele potrivite de aranjare. Un machiaj in ziua nuntii este unul special, in care mireasa este pusa in valoare.