Arnica
Publicat: 30.01.2007
Arnica se poate spune ca este cel mai eficient antibiotic natural. Pe langa efectele de prevenire a racelii este si un excelent tonic natural pentru sistemul nervos in perioada de iarna.
Despre Arnica
Arnica (arnica montana) este o planta medicinala raspandita in tara noastra in zona de munte. Creste la altitudini mari care pot depasi si 2.000 de metri. In scopuri medicinale se folosesc florile de arnica, bogate in ulei esential, flavonoide, carotenoizi, acizi organici, taninuri, fitosteroli si acizi organici. Contin de asemenea saruri minerale si vitaminele B1, B2, C si E. Arnica este poate cel mai important remediu naturist homeopatic pentru tratarea traumelor. Este de asemenea apreciata pentru efectele imunostimulatoare, motiv pentru care se foloseste frecvent in tratamentul infectiilor. Mai mult, datorita efectelor antidepresive si tonice asupra sistemului nervos, este un excelent remediu pentru perioada de iarna, cand tonusul psihic este in scadere, iar capacitatea organismului de a se apara de boli este diminuata semnificativ. Stimuleaza de asemenea imunitatea nespecifica la nivelul cailor respiratorii superioare, protejandu-le de infectii bacteriene sau fungice, fiind excelenta pentru persoanele cu amigdalita cronica, sinuzita, faringita etc.
Din florile de arnica se extrag compusii activi necesari pentru prepararea de produse cosmetice pentru ingrijirea pielii. Aceste produse cosmetice au actiune antiinflamatoare, tonica, vasoconstrictoare, cicatrizanta si nu in ultimul rand decongestiva si de reglare a transpiratiei.
Produse pe baza de arnica
Arnica se foloseste intern in special sub forma de tinctura, care permite o dozare exacta, evitand accidentele care s-ar putea produce din cauza supradozarii. Tinctura se poate obtine din orice farmacie naturista si se administreaza in trei-patru doze pe zi. Doza uzuala recomandata este de o lingurita diluata in 100 ml de apa.
Persoanele care vor sa previna raceala este bine sa foloseasca acest tratament in cure de 1-2 saptamani. Tinctura de arnica este recomandata de asemenea si in tratamentul altor afectiuni respiratorii (faringite, bronsite, amigdalite, sinuzite), completand efectul antibioticelor de sinteza recomandate de medic. In afectiunile insotite de febra, precum si in prevenirea si tratarea infectiilor urinare si renale se obtin rezultate multumitoare.
In tratamentul infectiilor gatului se face gargara cu arnica. Pentru aceasta se folosesc 1-2 lingurite de tinctura la o jumatate de pahar de apa, dar cu atentie, pentru a nu inghiti preparatul. Persoanele care sufera de frig pot folosi tinctura pentru frictionarea energica a picioarelor inghetate sau toracelui. Pe locurile frictionate se aplica apoi un unguent cu extract natural de musetel si tataneasa.
Precautii in folosirea arnicai
Arnica este toxica daca se administreaza mai mult de 30 de picaturi pe zi. Supradozajul cu arnica este foarte periculos, putand duce la accidente digestive cu voma si diaree acuta. La copiii sub sapte ani arnica nu se administreaza decat sub supraveghere medicala.
Acest material are rol informativ si nu se substituie consultului unui medic specialist. Nu tine nici o dieta, nu lua suplimente, nu apela la tratamente naturiste fara a-ti consulta mai inainte medicul!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Arnica

Comentarii postate (1)
Camelia - 20/12/2015
Se poate folosi si arnica Montana -remediul homeopat ,in perioada sarcinii pt revenirea unei infectii dentare!?
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Sanatate

Importanta dezinfectarii forfecutelor, clestilor pentru cuticule si a altor ustensile pentru manichiura
In domeniul frumusetii si ingrijirii personale,...
Cele mai citite
Celebs & Style

Jennifer Aniston si George Clooney, impreuna intr-un avion privat
Poate ca acest zbor va fi mers putin mai bine....
Celebs & Style

Zooey Deschanel a divortat de Ben Gibbard
Zooey Deschanel a depus actele de divort cu Be...
Articole importante
In forum despre Sanatate
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails