Crinul alb: beneficii pentru sanatate si utilizari terapeutice
Publicat: 23.06.2017
Medicina naturista foloseste crinul alb drept un remediu comun pentru taieturi, rani si ulceratii. Frunzele sau florile de crin, sub forma, de pudra sunt, de obicei, puse pe taieturi, arsuri si rani deschise pentru o usurare a durerilor. Intepaturile, ranile si taieturile sunt tratate cu petale de crin alb si miere. Pentru tratarea aftelor orale, florile de crin sunt fierte in lapte dulce si lichidul este utilizat pentru a clati gura. Crinul alb are proprietati antibacteriene puternice care il fac un tratament bun pentru tratarea ranilor.
Otetul de crin alb este un remediu popular pe baza de plante pentru eliminarea verucilor. De asemenea, ajuta la o digestie mai buna si trateaza diferite probleme digestive. De asemeni, da rezultate foarte bune in frectii pentru raceli, gripe si guturaiuri.
Maceratul de crin alb este folosit de asemeni pentru probleme dermatologice.
Ceaiul preparat din flori de crin alb este un agent eficient de curatare si purificare a sangelui. Puteti, de asemenea, sa-l amestecati cu radacini de bujor pentru a trata leucoreea.
Expertii recomanda fierberea radacinii crinilor albi si plasarea lor pe piept in timp ce sufera de raceli si tusiti. Puteti chiar sa o consumati pe cale orala deoarece are proprietati expectorante care ajuta la subtierea mucusului si faciliteaza eliminarea lui din plamani. Crinii sunt, de asemenea, un tratament bun pentru orice inflamatie de pe orice parte a corpului.
Bulbul crinului alb este un remediu eficient pentru o serie de afectiuni respiratorii cum ar fi astmul, bronsita si sinuzita si poate oferi o usurare usoara si o ameliorare a simptomelor acestor afectiuni.
Studiile au aratat ca crinii albi ajuta la reglarea batailor inimii si, prin urmare, crinul este benefic pentru persoanele care sufera de afectiuni cardiace. El are, de asemenea, un efect calmant asupra sistemului nervos.
Crinul alb este un remediu bun si pentru boli oculare, conjunctivita si ochi sensibili si este, prin urmare, utilizat intr-o serie de picaturi oftalmice. Este, de asemenea, folosit pentru a stimula cresterea sprancenelor.
Proprietatile medicinale ale crinilor sunt eficiente pentru tratarea altor probleme de sanatate, cum ar fi insomnia, cosmarurile, durerile oculare, inflamatiile urechii, palpitatiile, infectiile unghiilor, pierderea memoriei si otita. Expertii ne recomanda sa bem 2-3 cesti de ceai de petale de crin alb, in fiecare zi, pentru tratarea eficienta a acestor boli.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Crinul alb: beneficii pentru sanatate si utilizari terapeutice

Comentarii postate (0)
Sanatate

Raceala si gripa - simptome si tratamente naturale
Daca sunteti in cautare de tratamente naturale ...
Cele mai citite
Celebs & Style

Halle Berry va lansa o linie de lenjerie intima
Actrita Halle Berry va lansa in 2015 in magazi...
Retete de slabire

Cosulete de pui cu parmezan Montignac
Cosuletele mici si elegante de pui umplut cu p...
Retete de slabire

Retete Montignac: Pui toscan cu garnitura de broccoli
Bucataria italiana este plina de retete savuro...
Articole importante
In forum despre Sanatate
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?
Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails