Va aflati in:

Articole / Sanatate

Cum se manifesta astenia

Publicat: 10.11.2007

Simptomele asteniei Simptomele asteniei sunt senzatia de oboseala perpetua, adinamia, senzatia de neputinta si scaderea vizibila a randamentului la serviciu.


Cum se manifesta astenia

Astenia are diferita forme de manifestare: oboseala musculara; oboseala intelectuala (se diminueaza atentia, apar dificultati majore de concentrare, perioade de pierdere a memoriei, iar gandirea este incetinita).

Perceptia mediului inconjurator la astenici este schimbata, persoana care sufera de astenie devine intoleranta la lumina, la zgomote, are vajaituri in urechi, senzatii de ameteala iar vederea este incetosata).
Astenia se manifesta si prin diminuarea vitalitatii fara a aparea insa manifestari depresive (apare lipsa initiativelor, astenicii sunt inhibiti, isi pierd interesul si se insingureaza).
Persoanele care sufera de astenie prezinta o hipersensibilitate la mediul inconjurator, sunt iritabili si uneori isi pierd controlul emotional).
O alta manifestare a asteniei este data de aparitia durerilor, incepand de la dureri de cap, migrene si terminand cu dureri localizate in torace si abdomen. O alta neplacere cauzata de astenie este aparitia tulburarilor somnului.


Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

Cum te poti imbolnavi de la stresul pandemiei COVID-19

Medicii raporteaza simptome fizice de la hipert...

Sanatate

Vaccinul care ne salveaza de Covid-19

Mai intai o intrebare: de ce nu exista vaccinur...

Celebs & Style

Michael Clarke Duncan a murit la 54 de ani

Michael Clarke Duncan, starul din filme precum...

Personalitati

Christian Dior

Christian Dior este poate cel mai cunoscut nume...

Personalitati

Maria Corazon Aquino

Maria Corazon Aquino s-a nascuta la 25 ianuar...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.