De ce trebuie sa mergi frecvent la un consult ginecologic
Publicat: 31.03.2015

Etichete:
Nu trebuie să aştepţi semne speciale din partea organismului tău ca să mergi la ginecolog. Iată de ce e important să îţi faci în mod frecvent un consult, cel puţin o dată pe an. Ştim, vizitele la ginecolog nu sunt întotdeauna cele mai relaxante momente. Însă ele sunt absolut necesare, măcar o dată pe an. Pentru că anumite probleme ginecologice pot apărea oricând şi, deşi nu îşi fac neapărat simţită prezenţa, pe termen lung pot reprezenta adevărate pericole.
Iată care sunt principalele motive şi riscuri ce de care trebuie să ţii cont în acest sens:
1. Cancerul de col uterin
Cancerul de col uterin este un pericol de care trebuie să fii conştientă în permanenţă. În fiecare zi, câte 6 românce mor şi altele 9 sunt depistate cu cancer de col uterin. România se află pe primul loc în Europa ca rată a mortalităţii provocată de această boală, riscul fiind de trei ori mai mare decât în restul Europei. Astfel că, o dată pe an, este bine să îţi faci testele potrivite pentru a afla că eşti în siguranţă. O variantă este screening-ul, care presupune testarea femeilor ce prezintă sau nu simptome, deşi se simt absolut sănătoase. În cazul în care sunt descoperite leziuni precanceroase, acestea pot fi tratate cu uşurinţă, astfel încât riscul de cancer să fie eliminat.
2. Cancerul de endometru
Cancerul de endometru este cel mai comun tip de cancer uterin, iar în ultimii 50 de ani a fost întâlnit din ce în ce mai des. Sângerările vaginale sau durerile pelvine nefireşti sunt câteva dintre simptomele care apar în acest tip de cancer. Însă el este inclus în catgoria cu prognostic favorabil, pentru că poate fi descoperit în stadii incipiente şi tratat cu succes.
3. Existenţa virsului HPV
Există foarte multe situaţii în care poţi avea virusul HPV, dar să nu fii conştientă de acest lucru, simptomele fiind uşor confundate cu ale anumitor afecţiuni. Ba mai mult, virusul se poate instala chiar de la o vârstă foarte fragedă şi poate genera mai multe probleme ale aparatului genital, inclusiv cancerul de col uterin. Există însă peste 100 de rădăcini de virus HPV, unele cu risc oncogen mai crescut, altele cu risc minor – cert este, însă, că virusul trebuie depistat la timp. Iar asta se poate afla în urma testului Papanicolau.
4. Apariţia vaginozelor sau a candidozelor
Vaginozele şi candidozele sunt afecţiuni extrem de întâlnite la femeile de toate vârstele. În ambele cazuri, pot debuta cu uşoare senzaţii de disconfort, pe care uneori le poţi ignora. Însă, netratate, ele pot duce la dezvoltarea bolilor. 75% dintre femei s-au confruntat cel puţin o dată cu candidoza, care apare fie prin contact sexual, fie în urma tratamentului cu antibiotice ori a slăbirii sistemului imunitar – cauzele sunt multiple. Şi vaginoza se manifestă asemănător, însă simptomele sunt de obicei mai uşoare. Ea se produce în urma dezechilibrului bacteriilor care se află în mod normal în vagin. În ambele cazuri, tratamentul este unul relativ simplu, însă este necesar să mergi la medic, pentru a-ţi fi diagnosticată corect afecţiunea. Medicul îţi va preleva secreţii, pentru a depista existenţa eventualilor viruşi.
5. Apariţia chisturilor
Sindromul ovarelor polichistice afectează în jur de 80% dintre femeile aflate la vârsta reproductivă şi este cel mai întâlnit dezechilibru hormonal pentru această vârstă. Din cauza acestei dereglări hormonale, pot apărea modificări ale ciclului menstrual, infertilitate sau producţia de insulină, aşa că este recomandată tratarea lui din timp, mai ales că el poate duce la apariţia de cancer ovarian. Se poate depista uşor printr-o ecografie.
Pentru a ţine departe orice pericol, este recomandat este să mergi la ginecolog măcar o dată pe an, pentru un pachet complet de consultaţii (în care e bine să incluzi şi teste precum ecografia mamară sau stabilirea metodelor de contracepţie). Un loc în care poţi primi o astfel de consultaţie completă, acum şi la un preţ redus, este clinica Hilmi.
Sursa: Copyright© eLady.ro - De ce trebuie sa mergi frecvent la un consult ginecologic

Comentarii postate (0)
Sanatate

De ce implantul dentar este cea mai buna solutie pentru endodontie?
Dantura naturala este cea mai buna forma a dent...
Cele mai citite
Celebs & Style

Aretha Franklin s-a stins la varsta de 76 de ani
Aretha Franklin a murit la varsta de 76 de ani...
Gastronomie

Reteta pentru cele mai bune briose nemtesti: Bucte
Poate unele dintre cele mai delicioase produse ...
Articole importante
In forum despre Sanatate
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails