Va aflati in:

Articole / Fitness

Antrenamentul functional

Publicat: 15.03.2016

femeie, fitness, antrenamentul functional, dans, yoga , stretching, exercitii de viteza, coordonare, pilates, musculatura profunda, musculatura superficiala, elemente de forta, coordonare, control muscular


Antrenamentul functional presupune miscari simple, naturale, miscari pe care le facem zilnic, fara sa constientizam cat de mult ne-ar putea ajuta daca l-am folosi si in cadrul antrenamentelor. Multi experti considera ca imitarea miscarilor de zi cu zi si folosirea unor obiecte (banda, minge, greutati) este cel mai eficient mod de a te antrena, indiferent de obiective.

Prin practicarea acestui tip de antrenament reusim sa implicam si musculatura care stabilizeaza corpul si actioneaza asupra echilibrului - musculatura profunda a corpului – si, in acelasi timp, reusim sa definim si musculatura superficiala, cea care este la vedere si de care ramanem impresionati atunci cand vedem un corp antrenat.

Atunci cand facem un antrenament functional, intreaga atentie trebuie sa se concentreze asupra exercitiilor, pentru ca acestea presupun coordonare, forta, viteza si control muscular si toate facute in acelasi timp. Pastrandu-ne atentia asupra acestor lucruri reusim sa aducem mintea in corpul nostru si astfel sa constientizam exercitiile pe care le facem si in acelasi timp si efectele lor. Pe langa acest lucru reusim sa ne deconectam de la activitatile zilnice si sa ne reumplem "rezervorul" de energie.

Antrenamenul functional nu poate fi incadrat intr-un anume tip de exercitii, ci se poate adapta in functie de preferintele oamenilor. Un antrenament functional poate fi reprezentat de imbinari de exercitii ca stretching, dans, yoga sau pot fi combinate elemente de forta, cu exercitii de viteza si coordonare... si exemplele pot continua.

Locul in care ne putem antrena nu este restrictiv, exercitiile se pot face la sala, in parc, acasa sau oriunde avem putin spatiu si multa motivatie. Ca si echipament necesar pentru efectuarea exercitiilor avem nevoie de adidasi si un trening care sa permita miscarea corpului pe amplitudine maxima.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Fitness

3 exercitii simple pentru un fund ferm si bombat

Vrei si tu un fund ferm, bombat? Dar cum sa-ti ...

Fitness

Programul de jogging pentru o luna

Incalta-ti pantofii de sport, leaga-ti cu nadej...

Celebs & Style

Malina Olinescu s-a sinucis

Lumea muzicii romanesti este din nou indoliata...

Societate

Obiceiuri si credinte de Sfantul Dumitru

Sfantul Dumitru Izvoratorul de Mir este sarbato...

Societate

O sa ti se puna un nod in gat cand vei vedea aceste imagini!

Vezi cea mai trista si mai controversata reclam...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de nunta - Cum faci sa ramai cu cele mai frumoase amintiri

O nunta implica astazi mai multe decizii de luat, mai multe lucruri de pus la punct si mai multe tendinte. Asadar, intra in discutie subiecte precum candy bar, aranjamente florale, spectacol artistic cu dansatori, marturii...