Va aflati in:

Articole / Fitness

Antrenamentul functional

Publicat: 15.03.2016

femeie, fitness, antrenamentul functional, dans, yoga , stretching, exercitii de viteza, coordonare, pilates, musculatura profunda, musculatura superficiala, elemente de forta, coordonare, control muscular


Antrenamentul functional presupune miscari simple, naturale, miscari pe care le facem zilnic, fara sa constientizam cat de mult ne-ar putea ajuta daca l-am folosi si in cadrul antrenamentelor. Multi experti considera ca imitarea miscarilor de zi cu zi si folosirea unor obiecte (banda, minge, greutati) este cel mai eficient mod de a te antrena, indiferent de obiective.

Prin practicarea acestui tip de antrenament reusim sa implicam si musculatura care stabilizeaza corpul si actioneaza asupra echilibrului - musculatura profunda a corpului – si, in acelasi timp, reusim sa definim si musculatura superficiala, cea care este la vedere si de care ramanem impresionati atunci cand vedem un corp antrenat.

Atunci cand facem un antrenament functional, intreaga atentie trebuie sa se concentreze asupra exercitiilor, pentru ca acestea presupun coordonare, forta, viteza si control muscular si toate facute in acelasi timp. Pastrandu-ne atentia asupra acestor lucruri reusim sa aducem mintea in corpul nostru si astfel sa constientizam exercitiile pe care le facem si in acelasi timp si efectele lor. Pe langa acest lucru reusim sa ne deconectam de la activitatile zilnice si sa ne reumplem "rezervorul" de energie.

Antrenamenul functional nu poate fi incadrat intr-un anume tip de exercitii, ci se poate adapta in functie de preferintele oamenilor. Un antrenament functional poate fi reprezentat de imbinari de exercitii ca stretching, dans, yoga sau pot fi combinate elemente de forta, cu exercitii de viteza si coordonare... si exemplele pot continua.

Locul in care ne putem antrena nu este restrictiv, exercitiile se pot face la sala, in parc, acasa sau oriunde avem putin spatiu si multa motivatie. Ca si echipament necesar pentru efectuarea exercitiilor avem nevoie de adidasi si un trening care sa permita miscarea corpului pe amplitudine maxima.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Fitness

Stretching la birou

De cate ori nu ai simti nevoia sa faci un pic d...

Celebs & Style

Robert Pattinson, imaginea Dior

Robert Pattinson, iubitul actor de cinema brit...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

6 sfaturi pentru a cumpara o rochie de mireasa care te va face sa te simti sexy

Trebuie sa mergi sa iti alegi rochia de mireasa. Iti doresti cea mai frumoasa piesa, care sa te faca sa te simti frumoasa, speciala, sexy. Dar cum sa faci alegerea mai usoara?Ai mai jos sase sfaturi pentru a cumpara o rochie de mireasa care te va face sa te simti sexy instant!