Va aflati in:

Articole / Retete de slabire

Reteta Montignac: Medalioane frantuzesti cu fasole verde

Publicat: 27.05.2006

Bucataria franceza, alaturi de bucataria chinezeasca pare sa fie cea mai variata, mai bogata in gusturi, arome, combinatii din intreaga lume.
Puteti lua provinciile franceza la rand: nu veti gusta niciodata aceleasi lucruri,deoarece felurile de mancare sunt complet diferite, atat din punct de vedere al gusturilor mancarurilor frantuzesti, cat si din punct de vedere al ingredientelor folosite pentru prepararea lor. Va propunem un fel de mancare conform cu regimul Montiganc.

Ingrediente pentru medalioane frantuzesti cu fasole verde
500 g fasole verde
2-3 catei de usturoi
600 g file de porc
2 linguri plante de Provence, uscate
12 felii Bacon slab
ulei
1/8 l supa conform Montignac
300 g smantana
2 rosii medii ca marime, curatate de pielita si taiate cubulete
sare, piper
facultativ: 150 g cascaval ras

Reteta furata din www.elady.ro

Cum se prepara medalioanele frantuzesti cu fasole verde
Se taie carnea in 12 felii, se plateaza cu spatele cutitului, se sareaza, pipereaza, apoi se tavalesc prin ierburile de Provence. In jurul fiecarui medalion se pune o felie de bacon (ca o centura) pe care o fixati cu o scobitoare sau cu o sfoara de bucatarie.
Se prajesc medalioanele in ulei, apoi se pun intr-o forma termorezistenta. Sosul care ramane in tigaie se stinge cu supa. Reteta furata din www.elady.ro
Peste el se adauga smantana si usturoiul tocat, si se lasa apoi sa se ingroase putin dupa care toarna peste carne.
Daca se doreste, se poate pune cascavalul pe deasupra.
Se da la cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 20 de minute.
In aceeasi tigaie se pun pastaile de fasole verde si se fierb cu capac pus, pana se inmoaie dupa gustul fiecaruia. Eventual mai adaugati putina apa sau supa daca este nevoie.
Cand fasolea verde este aproape gata, adaugati sarea, piperul si cubuletele de rosii.
La fasole, pe langa rosii, se pot pune si ardei capia taiati mic si usturoi proaspat.

Pofta buna!
Reteta publicata pe forum in Apr 30 2006, 11:24 PM
Copyright © Kalua
Reproducerea fara acord strict interzisa!
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Retete de slabire

Pui Montignac in crusta de susan

Iti place puiul si tii dieta Monti? Si esti in ...

Retete de slabire

Reteta Montignac / pentru diabetici: Ali Nazik (Alinazik)

Ali Nazik (Alinazik) este o reteta turceasca, o...

Celebs & Style

Meryl Streep pe coperta Vogue

Cu doua premii Oscar (si nu mai putin de 16 no...

Cultura

Mario Vargas Llosa: Orasul si cainii

Opera lui Llosa a fost unanim recunoscuta ca un...

Cultura

Traditii si obiceiuri de Mucenici

In fiecare an, de Mucenici, se face curat in c...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...