Va aflati in:

Articole / Regim si Diete

Indexul glicemic

Publicat: 10.06.2008

despre indexul glicemic, index glicemic al alimentelorIndexul glicemic al alimentelor este de fapt, masurarea efectelor pe care le au carbohidratii (glucidele) asupra nivelului de glucoza din sange. Indicele glicemic al alimentelor mai este denumit si index glicemic. Carbohidratii care se metabolizeaza rapid in timpul digestiei si elibereaza repede glucoza in sange au un index glicemic mare (Vezi lista alimentelor cu index glicemic mare).
Carbohidratii care se metabolizeaza incet in timpul digestiei si elibereaza in ritm lent glucoza in sange au un index glicemic mic (Vezi lista alimentelor cu index glicemic mic).
Pentru majoritatea oamenilor, consumul de alimente cu un index glicemic mic este de un real folos in mentinerea unei stari de sanatate bune.
Conceptul de index glicemic a fost promovat de catre Dr. David J. Jenkins si de catre colegii sai de la Universitatea din Toronto, in anii 1980–1981 cand s-au facut cercetari pentru descoperirea celor mai bune alimente pentru diabetici.
Un index glicemic mic sugereaza o digestie si absorbtie incetinita a zaharurilor si a amidonului din alimente si mai poate indica si reduce nevoia de insulina a organismului, un control al nivelului de glucoza din sange si o reducere a lipidelor din sange.

Indexul glicemic despre Index glicemicAlimentele cu index glicemic mic sunt benefice
Consumul irational de alimente cu index glicemic mare este periculos pentru organism, pentru ca forteaza organismul sa proceseze cantitati anormale de glucide.
Acest lucru este evident la persoanele obeze si sedentare. Schimbarea regimului alimentar, trecerea la o dieta bazata pe alimentatie cu index glicemic mic “pacaleste' nivelul glucozei din sange si nivelul de energie al oganismului ramane identic, insa senzatia de foame apare mult mai greu intre mese.
- Dietele bazate pe alimente cu index glicemic ajuta la slabire si la pastrarea unei greutati normale
- Dietele bazate pe alimente cu index glicemic scazut maresc sensibilitatea corpului la insulina
- Carbohidratii cu index glicemic scazut (mic) imbunatatesc viata diabeticilor
- Carbohidratii cu index glicemic scazut (mic) reduc riscul de dezvoltare a bolilor cardiace
- Carbohidratii cu index glicemic scazut (mic) reduc nivelul de colesterol din sange
- Carbohidratii cu index glicemic scazut (mic) ajuta la diminuarea simptomelor sindromului de ovare polichistice
- Carbohidratii cu index glicemic scazut (mic) reduc senzatia de foame si prelungesc senzatia de satietate
- Carbohidratii cu index glicemic scazut (mic) maresc rezistenta fizica
Citeste si articolele care iti descriu diete care se bazeaza pe indicii glicemici ai alimentelor:
Dieta South Beach
Regimul de indice glicemic
Dieta indicelui glicemic
Dieta Montignac

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Regim si Diete

Alimente satioase care te ajuta sa slabesti

Cate putin din mancarea "potrivita" t...

Regim si Diete

7 reguli pentru a slabi sanatos

Toata lumea vrea sa slabeasca, este un lucru st...

Celebs & Style

Ricky Martin se casatoreste cu Carlos Gonzales Abella

In urma cu aproape doi ani, in martie 2010,&nbs...

Fitness

Sportul mentine inima tanara

Activitatile fizice (exercitiile si orice forma...

Fitness

8 exercitii pentru picioare superbe

Se apropie vara si vrei neaparat sa fii in form...

In forum despre Regim si Diete
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...