Va aflati in:

Articole / Sanatate

6 factori care predispun la Alzheimer

Publicat: 05.06.2017

Alzheimer, boala Alzheimer, cum sa evitam boala Alzheimer, ce declanseaza Alzheimer, cum sa scadem riscul de Alzheimer, despre boala Alzheimer, dementa senila, dementa, boli ale creierului, boli cerebrale,6 factori care predispun la Alzheimer


Desi cercetatorii in domeniul medical nu reusesc sa identifice cauza exacta a bolii Alzheimer, multe studii leaga declansarea bolii Alzheimer de expunerea la anumite substante chimice, medicamente si chiar emotii, astfel incat sa creasca riscul aparitiei maladiei Alzheimer.
Mai jos aveti sunt sase factori alarmaniti si mai putini cunoscuti care accelereaza declansarea pentru boala Alzheimer.

1. Sase factori care predispun la Alzheimer: Medicamente
Potrivit studiilor de Medicina Interna, anumite medicamente prescrise de catre medic si chiar si chiar medicamente care se vand la liber pot ridica riscul de a face Alzheimer si dementa senila.
In special antidepresivele triciclice cu prescriptie (adica doxepina) si medicamentele antimuscarinice prescrise pentru un control mai bun al vezicii urinare (de exemplu, oxibutinina) au fost legate de cresterea probabilitatii de aparietie a dementei senile si a bolii Alzheimer. Anumite antihistaminice fara prescriptie medicala (cum sunt clorfeniramina si difenhidramina) au fost, de asemenea, legate de dezvoltarea dementei si a Alzheimerului.

2. Sase factori care predispun la Alzheimer: Lipsa exercitiilor fizice
Exista mai multe modalitati active de promovare a sanatatii creierului decat de a desface rebus si intergrame. Cercetatorii de la Asociatia Alzheimer (AA) spun ca activitatea fizica, in special in natura, in aer liber, ajuta la protejarea functiei cerebrale si scad semnificativ riscul de a face o bolil cerebrale, cum ar fi dementa si Alzheimer.
De fapt, un studiu din 2015 a aratat ca persoanele care fac activitati in aer liber ca parte a stilului lor de viata zilnic scad riscul bolilor cerebrale cu peste 50%. Deci, daca vreti sa inlaturati riscul de Alzheimer si dementa – trebuie sa va miscati!

3. Sase factori care predispun la Alzheimer: Depresia
O mare parte a cercetarilor stiintifice se concentreaza asupra factorilor externi sau de mediu, asociati cu cresterea riscului de Alzheimer. Un raport din 2010 prezentat in Jurnalul de Neurologie arata ca starea de spirit poate avea un impact major asupra sanatatii noastre.
Studiul sustine ca exista o legatura semnificativa intre activitatea mintii si corp, iar depresia creste semnificativ riscul individual de a dezvolta atat dementa, cat si boala Alzheimer. De exemplu, pacientii adulti care au prezentat semne de depresie au de 1,5 ori mai multe sanse de a dezvolta dementa si de Alzheimer comparativ cu pacientii fara simptome de depresie.

4. Sase factori care predispun la Alzheimer: Ganduri negative privind imbatranirea
Poate ca o extindere a influentei pe care o are depresia, psihologii de la Yale de sustin ca gandurile despre imbatranire pot avea un impact major asupra predispunerii la boala Alzheimer.
De exemplu, cercetatorii au descoperit ca indivizii care s-au gandit la imbatranire intr-o lumina negativa au prezentat schimbari patologice ale creierului care au determinat un riscul crescut de afectare cognitiva. Cercetatorii spun ca gandurile negative privind imbatranirea pot fi atenuate, iar credintele pozitive despre imbatranire pot fi intarite, astfel incat impactul negativ al bolii Alzheimer sa fie evitabil.

5. Sase factori care predispun la Alzheimer: Expunerea la plumb
Cercetatorii au asociat nivelurile ridicate de plumb din sange cu un risc crescut de boli de inima. Cu toate acestea, expunerea recenta la plumb si prezenta stresului oxidativ si a metalelor grele au fost asociate cu scaderea riscului de IQ si a dementei.
De exemplu, un studiu publicat de revista Neurologie din 2009 a aratat ca adultii cu niveluri crescute de plumb din sange (21% sau mai mult) au fost predispusi sa faca hipertensiune arteriala, care poate provoca stres oxidativ si inflamatia creierului si a corpului.

6. Sase factori care predispun la Alzheimer: Expunerea la insecticide

Cercetarea a facut legatura intre insecticidele toxice (de exemplu, DDT si DDE) in cresterea riscului de Alzheimer, fapt care a condus la interzicerea folosirii DDT-ului in multe tari. In ciuda interdictiei, centrele pentru controlul si prevenirea bolilor noteaza ca oamenii pot fi expusi acestor toxine din pesticide  si alte substante chimice in mediu - si anume prin intermediul surselor alimentare, cum ar fi peste, pasari de curte si produse lactate.
De exemplu, s-a descoperit in mod specific ca persoanele cu niveluri crescute de insecticide in sange au fost in mod semnificativ expuse riscului de diagnosticare a bolii Alzheimer.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Sanatate

De ce implantul dentar este cea mai buna solutie pentru endodontie?

Dantura naturala este cea mai buna forma a dent...

Sanatate

Tablete de iod in cazul unui accident nuclear

Ai o varsta sub 40 de ani, esti insarcinata, al...

Celebs & Style

A murit Mircea Albulescu

Mircea Albulescu a murit astăzi, 8 Aprilie...

Tu faci diferenta!

Sfaturi pentru tinere

Mesaj de la AnkaMi-ar placea sa vad mai multe s...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara