Ce nu stiati despre ridichi
Publicat: 08.06.2008

Ridichile au fost mentionate prima data intr-o reteta chineza din secolul XI inaintea erei noastre. Herodot povesteste ca vechii egipteni apreciau in mod deosebit aceasta radacina, in timp ce grecii ofereau zeilor lor ridichi de aur.
Ridichile apar in proverbe: "Un viermisor intr-o ridiche neagra crede ca intreaga lume e o ridiche neagra" sau "Sa tragi de o ridiche pentru a o ajuta sa creasca nu aduce rezultate multumitoare" si in povesti: va amintiti povestioara in care o ridiche a crescut asa de mare incat toata familia, plus catelul, pisica si soricelul au trebuit sa lucreze impreuna ca sa o scoata?. Au chiar si un festival ! La Oaxaca in Mexic, in fiecare an pe 23 decembrie are loc noaptea ridichilor, in timpul careia mesteri locali sculpteaza si asambleaza din ridichi scene religioase, peisaje rurale, oameni, personaje mitologice sau evenimente din trecut. Localnicii petrec, servesc diferite mancaruri pe baza de ridichi, iar la miezul noptii se anunta sculptura care a castigat marele premiu.
Exista ridichi rosii, albe, negre si mai rar galbene, care variaza in dimensiuni de la micutele ridichi rosii de primavara pana la detinatoarea recordului Guiness care cantarea 31,2 kilograme! Cand alegeti ridichile de luna aveti grija sa fie mici, ferme si netede, in timp ce richile negre trebuie sa fie grele.
Ridichile nu sunt doar bune la gust, ci si sanatoase datorita continutului de minerale si oligo-elemente. Sunt bogate in potasiu si sarace in sodiu ceea ce usureaza diureza. Buna asimilare a calciului este favorizata de raportul mai mare de 1 dintre calciu si fosfor. Contin cantitati rezonabile de magneziu, fier, cupru, zinc si fluor. Aportul lor in vitamina C este considerabil: 100 g de ridichi inseamna 23mg de vitamina C, adica aproape 30% din cantitatea recomandata adultilor in fiecare zi. O larga gama de vitamine din grupa B sunt prezente, in special B9 sau acid folic, vitamina B3 sau PP si vitamina B6. In plus, sunt o buna sursa de fibre alimentare.
In medicina alternativa ele sunt folosite pentru a creste apetitul si imbunatati digestia, impotriva oboselii si depresiei, contra tusei, in insuficienta hepatica, guta, artrite cronice, alergii, astm, pietre la rinichi, rahitism sau paraziti intestinali.
Un articol de Adriana C. Iacob
Sursa: Copyright�eLady.ro - Ce nu stiati despre ridichi

Comentarii postate (0)
Sanatate

De ce sa introduci gelul de igiena intima in ritualul tau zilnic de ingrijire?
Un gel de igiena intima ar trebui sa fie prezen...
Sanatate

Cum sa te bucuri de un somn odihnitor? Afla 3 secrete care iti vor imbunatati viata
Somnul este o parte esentiala a vietii noastre....
Cele mai citite
Celebs & Style

Halle Berry va lansa o linie de lenjerie intima
Actrita Halle Berry va lansa in 2015 in magazi...
Produse

Top 10 beneficii ale achizitionarii hainelor second hand
Intr-o societate axata pe schimbari rapide si c...
Produse

Laptop-urile ieftine iti consuma timpul si banii de la achizitie pana la service
Cel mai vehiculat statement din industria de ma...
Articole importante
In forum despre Sanatate
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails