Drogurile
Publicat: 07.01.2009
Efectele diverselor tipuri de drog variaza si depind de cantitatea luata de persoana. Fiecare drog luat in masura mica functioneaza ca stimulant, o cantitate mai mare reactioneaza ca sedativ si o cantitte foarte mare se manifesta exact ca o otrava putand cauza chiar moartea persoanei.
In general cel care ia droguri o face pentru a evita conditii fizice sau psihice nedorite. Dar beneficiul in aparenta dureaza foarte putin pentru ca drogul interactioneaza in mod negativ cu fiziologia naturala a organismului. Orice drog are un efect negativ asupra corpului uman. Spre exemplu cafeaua contine cafeina care este un tip de drog: 100 de cesti de cafea omoara o persoana, 10 cesti cu siguranta o vor adormi iar 2/3 cesti vor avea efect stimulant. Cafeaua este un drog foarte comun care nu dauneaza foarte mult daca nu se exagereaza prin consumarea ei. De aceea este cunoscuta ca stimulant. Arsenicul este cunoscut ca o otrava. Totusi in mici cantitati are efect stimulatoriu iar in doze echilibrate are efect de somnifer. Insa doar cateva miligrame pot cauza moartea!
Alcoolul
Din punct de vedere farmaceutic este considerat un drog care in functie de doza are efecte euforice, stimulante sau calmante. Consumat pe termen lung provoca dependenta. Simtomul de abstinenta este mult mai dramatic decat in cazul heroinei, in faza initiala se manifesta prin tremuratul mainilor iar in cazuri extreme prin delir si convulsii. Intoxicrea cu alcool provoaca lipsa de coordonare a miscarii, incetinirea reflexelor, greutatea in a vorbi si cel mai grav efect: tendinta de agresivitate. Dupa anumite studii efectuate in mai multe tari alcoolul dintre toate drogurile este cel care provoaca cel mai inalt nivel de agresivitate fata de propria persoana si fata de cei din jur.
Amfetamine
Persoanele care abuzeaza de amfetamine sunt atrase de sentimentul de buna dispozitie, putere fizica si incredere dar folosirea acestui drog duce la efecte colaterale (accelerarea ritmului inimii, cresterea tensiunii, convulsii, infectii ale sangelui si dermatologice, intoxicarea cu plumb, hipertermie) fara a mai face simtita prezenta efectelor placute initiale.
Dependentul de amfetamina isi pierde apetitul si ramane fara puterea de a manca, nu mai simte nevoia de a dormi ramanand treaz zile la rand ajungand la stadiul de prabusire fizica si psihica. Are reactii paranoice si aude voci care nu exista. Abuzul de amfetamina poate distruge creierul uman in totalitate sau provoaca moartea.
Cocaina
Are efecte afrodisiace, da senzatia de putere si frumusete facand persoana care o consuma sa se simta centrul universului. In realitate insa are efecte colaterale(imbolnaviri cardiace, insuficienta respiratorie, ictus, convulsii, emicranie, cancer) devastante: persoana care abuzeaza isi poate pierde luciditatea, risca distrugerea creierului si imbolnavirea psihica pierzandu-si echilibrul realitatii pana la paranoie.
Efectul '' benefic'' al cocainei dureaza foarte putin si creaza dependenta, de aceea persoana care o consuma simte mereu nevoia de a mari dozele ajungand pana la supra doza care este letala.
Ecstasy
Desi in trecut era folosit ca produs farmaceutic astazi face mii de victime mai ales printre adolescenti. Folosit pentru a da stare de bine, odata pierdut efectul stimulant acest drog conduce la depresie. Studiile recente asupra ecstasy au aratat ca acesta dauneaza sistemului nervos in mod ireversibil creind asupra creierului chiar gauri.
Heroina
Este un derivat al morfinei si initial a fost creata pentru a trata crizele de abstinenta ale morfinei. Heroina este drogul '' de strada'' care are cel mai mare risc de ucidere a consumatorului. Cand uzul acestui drog se face rar intoxicarea fizica si dependenta fizica se atinge in doar cateva luni iar cand se abuzeaza zilnic in doar cteva saptamani. Un toxicodependent de heroina isi pierde valoarea etica, morala si respectul atat fata de sine insusi cat si fata de cei din jur si risca pe langa alte efecte colaterale sa se imbolnaveasca de SIDA sau sa moara.
Marijuana
Consumatorul de marijuana are senzatia ca acest drog nu are efecte daunatoare dar el nu stie ca risca starea de surmenaj, probleme de memorie si schimbari de personalitate. Exista 400 de produse chimice in fumul marijuanei, dintre care 60 cauzeaza cancerul. THC este unul dintre produsele chimice sau mai degraba otrava care ataca creierul si sistemul nervos uman.
Un articol de Corina Sava
Sursa: Copyright © eLady.ro - Drogurile

Comentarii postate (0)
Sanatate

Importanta dezinfectarii forfecutelor, clestilor pentru cuticule si a altor ustensile pentru manichiura
In domeniul frumusetii si ingrijirii personale,...
Cele mai citite
Celebs & Style

Mary Austin, dragostea lui Freddie Mercury
Aproape nimeni care nu este familiarizat pe dep...
Articole importante
In forum despre Sanatate
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails