Metode de masaj - Shiatsu
Publicat: 16.03.2006

Toti terapeutii care practica aceasta metoda sunt legati printr-un principiu comun si anume acceptarea unei forte vitale - Qi - cea care anima viata in Univers.
Curgerea libera a energiei vitale Qi prin meridiane confera echilibrul necesar pentru a mentine starea de sanatate. Dezechilibrele si blocajele pot fi provocate de agenti stresori fizici sau mentali, care obstructioneaza fluxul energetic prin meridiane.
Pe masura ce energia este deblocata si echilibrata, sistemele organsimului, inclusiv cel nervos si cel imunitar vor functiona mai eficient si vor putea lupta mai bine cu bolile.
Metoda Shiatzu stimuleaza producererea endorfinelor
Specialistii occidentali au descoperit puncte specifice de tensiune in corp, care, atunci cand sunt stimulate, au un efect deosebit de ameliorare a durerii musculare. Amplasamentul pe corp al acestor puncte se coreleaza cu punctele de acupunctura din medicina traditionala chineza.

In timpul unei sedinte de shiatsu, ficare persoana poate experimenta senzatii diferite. Cei mai multi oameni vor experimenta o stare de profunda relaxare si senzatia de amplificare a vitalitatii. Se incepe cu o evaluare generala, pentru a se stabili cauza problemelor si tratamentul ce va fi aplicat. Pentru un masaj shiatsu nu este nevoie sa te dezbraci. Poti purta haine lejere, pentru ca nu se foloseste nici un fel de ulei. Incaperea unde se face masajul va fi calda si aerisita si se poate opta pentru un fond muzical discret si linistitor si pentru aromaterapie. Principalul tip de atingere este presiunea cu diverse grade de profunzime si durata, pe diferite puncte de-a lungul suprafetei corpului.
Uneori eliberarea de stres este atat de profunda, incat manifestarile pot fi paradoxale: o criza de ras sau din contra, plans, fara nici un motiv aparent. Adesea se remarca o modificare a frecventei si profunzimii respiratiilor, iar dupa o sedinta completa, o privire caracteristica "post-shiatsu".
Ideal, shiatsu este folosit ca metoda terapeutica preventiva, deci nu trebuie sa fii bolnav ca sa faci cateva sedinte pentru o buna echilibrare energetica. Shiatsu are rol analgezic, relaxant, tonifiant, de echilibrare.
Poate ameliora cu succes afectiuni ca tendinite, intinderi musculare, migrene, dureri de gat si umeri, sciatica, dureri de spate, dureri artitice, tensiuni musculare, nevralgii, insomnie, nervozitate, probleme menstruale, probleme circulatorii, probleme legate de stres, constipatie, anxietate, oboseala cronica. Probleme frecvente si aparent "banale", dar pentru care medicina clasica este uneori ineficienta.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Metode de masaj : Shiatsu

Comentarii postate (0)
Sanatate

Cum te poti imbolnavi de la stresul pandemiei COVID-19
Medicii raporteaza simptome fizice de la hipert...
Sanatate

Augmentarea sanilor: Descoperirea beneficiilor si a posibilelor riscuri
Tu esti o femeie frumoasa si increzatoare, dar ...
Cele mai citite
Celebs & Style

Bradley Cooper a dansat cu Alice Eve la petrecerea de dupa BAFTA
Un nou cuplu s-a nascut? Dupa premiile BAFTA, ...
Moda

5 argumente imbatabile pentru a purta sandale si pantofi din piele la munca
Incaltamintea din piele este foarte populara si...
Moda

Cum sa alegi o rochie tricotata potrivita pentru forma corpului tau?
O data cu sosirea anotimpului rece, vine si opo...
Articole importante
In forum despre Sanatate
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?
Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails