Informatii generale despre autism
Publicat: 18.06.2006
Autismul este o dizabilitate comportamentala complexa care apare de obicei in primii trei ani de viata. Rezultat al unei dereglari neurologice care afecteaza creierul, autismul afecteaza dezvoltarea normala a creierului in ariile interactiunii sociale si abilitatilor de comunicare. Copiii si adultii cu autism intalnesc dificultati in comunicarea verbala si non-verbala, in interactiuni sociale si in activitatile zilnice.
Autismul este una dintre cele cinci dereglari ale Dezvoltarii Dereglarilor Universale, o categorie de categorii neurologice caracterizata de “nepotrivire severa si universala intre diferite arii ale dezvoltarii”, incluzand interactiunea sociala si abilitatile de comunicare.
Extinderea autismului
Autismul este una dintre cele mai cunoscute dereglari din cadrul celor 5 si afecteaza de la 2 la 6 persoane dintr-un total de 1000 (conform unui studiu realizat in 2001). Si acest numar este in crestere. Bazandu-ne pe statisticile realizate in SUA de catre agentiile guvernamentale si educationale, intelegem ca rata autismului creste cu 10-17% pe an. Daca lucrurile vor continua la fel in urmatorii zece ani, se estimeaza un numar de aproximativ 4 milioane de persoane care sufera de autism numai in SUA!
Autismul este intalnit peste tot pe glob, insa baietii sunt expusi de patru ori mai mult decat fetele. Autismul nu tine cont de rasa, etnie, conditie sociala, mod de viata si nivel de educatie.
Citeste : Simptomele si caracteristicile autismului
Exista mai multe mituri si idei preconcepute despre autism. Contrar parerilor populare, multi copii cu autism intalnesc la fel de putine sau la fel de multe probleme in stabilirea contacurilor vizuale ca si copiii normali. Unii pot dezvolta un limbaj functional bun, pe cand altii isi pot dezvolta abilitati de comunicare, cum ar fi limbajul prin semne sau prin picturi.
Unul dintre miturile cele mai intalnite despre copiii autistici este ca ei nu pot arata afectiune. In vreme ce stimularea simturilor este diferita la unii copii, ei pot oferi afectiune! Au nevoie doar de rabdare din partea parintilor.
Citeste: Care sunt cauzele autismului
Nota: Informatiile din acest articol au rol informativ si nu se substituie consultarii unui medic.
Sursa: Elady.ro - Autism

Comentarii postate (0)
Sanatate

5 moduri simple pentru intarirea imunitatii la adulti
Sistemul imunitar protejeaza organismul impotri...
Sanatate

Cand trebuie sa mergi la medic pentru o ecografie mamara?
La fel ca in cazul tuturor afectiunilor oncolog...
Cele mai citite
Regim si Diete

Sfaturi de slabire rapida pentru primavara
Vrei sa slabesti usor si sa intampini primvara ...
Articole importante
In forum despre Sanatate
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!
Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails