
Cum ajuti pe cineva care sufera de mancat compulsiv
Primul semn de avertizare ca o persoana care iti este draga (un prieten sau cineva din familie) sufera de tulburarea alimentara de mancat compulsiv este in primul rand gasirea de ambalaje goale alimentare, de dulapuri si frigidere care au fost golite si de gasirea de tot felul de alimente care ar putea intra in categoria junk-food ascunse, dar si un sentiment de culpabilitate care se vede clar atunci cand persoana respectiva mananca mult si la ore tarzii.
Comentarii: 0 | Trimite unei prietene

Mancatul compulsiv: Tratament
Desi exista multe lucruri pe care le poti face singura pentru a te ajuta sa te opresti din mancatul compulsiv, cel mai important pas este sa cauti sprijin profesionist si tratament. Profesionistii din domeniul sanatatii care ofera tratament adecvat pentru tulburarea de alimentatie a mancatului compulsiv sunt psihiatrii, nutritionistii, psihologii.
Comentarii: 0 | Trimite unei prietene

Strategii pentru depasirea momentelor in care mananci compulsiv
Mancatul compulsiv si dependenta de alimente pot fi greu de depasit. Spre deosebire de alte vicii, "drogurile" folosite in mancatul compulsiv sunt absolut necesare pentru supravietuire, asa incat nu ai posibilitatea de a le evita. In schimb, trebuie sa dezvolti o relatie sanatoasa cu alimentele - o relatie care se bazeaza pe satisfacerea nevoilor nutritionale si nu pe cele emotionale.
Comentarii: 0 | Trimite unei prietene

Hipertiroidismul, cauza pentru depresie si anxietate
Se pare ca hipertiroidismul, in special boala Basedow-Graves, poate fi declansat de o trauma psihologica, de un eveniment sau o insiruire de evenimente de stres crescut, de o blocare a mecanismelor de aparare ale organismului pe baza unei structuri anume a personalitatii, plus un bagaj genetic care include boli ale tirodiei in familie...
Comentarii: 0 | Trimite unei prietene

5 lucruri pe care trebuie sa le faci daca iti doresti o viata cu adevarat fericita
Fericirea nu este o stare continua. Ci momente care te fac sa te simti bine, sa zambesti, sa razi, sa te bucuri de viata. Ai mai jos lucruri care te vor face sa ai parte des de astfel de momente.
Comentarii: 0 | Trimite unei prietene

Exista si stres pozitiv!
Oricat de mult ai vrea nu poti sa eviti stresul. Este pretutindeni. Activitatile tale zilnice si interactiunea cu alte persoane te aduc de multe ori in situatii stresante. Da, asta stiai deja si nu am sa inisist acum cu amanunte cum ar fi factorii de stres, dar asa-i ca nu stiai ca stresul poate fi si bun? Poate nu tot timpul, dar uneori chiar te ajuta!
Comentarii: 0 | Trimite unei prietene

Cinci lucruri pe care trebuie sa le faci pentru tine, indiferent de varsta
Ai un job stabil, poate o familie, munceşti mult şi încerci să le faci pe plac celor din jurul tău. Însă există momente în care toate aceste eforturi se pot întoarce împotriva ta, aducându-ţi stări de oboseală sau tristeţe. Pentru a le ţine departe, nu trebuie decât să faci câteva lucruri simple, pentru tine, pentru a-ţi păstra echilibrul emoţional.
Comentarii: 0 | Trimite unei prietene

Despre singuratate, in mod pozitiv
Singuratatea. Uneori placuta. Alteori apasatoare. Nu ar trebui sa ne plangem totusi niciodata de ea. La un anumit nivel traim cu totii singuri. Cel putin din punct de vedere biologic. Suntem singuri si singulari. Deci, pana la urma, singuratatea este un lucru normal. La ce bun sa te afli intre oameni daca nu rezonezi indeajuns cu niciunul?
Comentarii: 0 | Trimite unei prietene

Cauzele aparititei depresiei
Din pacate cauzele exacte ale aparitiei depresiei nu sunt pe deplin cunoscute, de aceea este foate greu de spus ce anume cauzeaza exact depresia clinica pentru un anumit individ. Exista multe teorii despre cauzele aparitiei depresiei, cum ar fi factorii biologici si genetici, influentele de mediu, si evenimente prin care am trecut in copilarie sau evenimente care ne-au afectat pe parcusrul vietii. Cu toate acestea, se crede in general ca depresia clinica este cel mai adesea cauzata de influenta a unuia sau mai multi factori declansatori.
Comentarii: 0 | Trimite unei prietene

Stresul si mancatul compulsiv
Stresul, indispozitiile, frica, vinovatia sunt elemente ale vietii. Nu putem scapa definitive de ele dar putem invata sa le controlam eficient. O dieta nesanatoasa nu ne va rezolva problemele. Aceasta conceptie nu este la indemana oricui, cand creierul striga, “Mananca, mananca, vreau sa fiu calm”.
Comentarii: 0 | Trimite unei prietene
Psihologie

7 moduri usoare de a fi instantaneu mult mai atragatoare
Ce ne face mai atractivi? Ce ne determina atrac...
Psihologie

11 lucruri pe care nu ar trebui sa le spui niciodata cuiva care se lupta cu depresia si anxietatea
Cele mai frecvente probleme de sanatate mintala...
Cele mai citite
Celebs & Style

Cei mai slabi actori si cel mai prost film al anului au primit Zmeura de Aur 2015
Cei mai slabi actori si cel mai prost film al ...
Regim si Diete

Cum sa slabesti fara efort si sa te mentii la greutatea ideala
Dieta perfecta exista... Lasa-ne sa-ti demonstr...
Articole importante
In forum despre Psihologie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails