Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce mancam azi: Dieta Montignac
Forum pentru femei - eLady.ro > Diete si regimuri de slabire > Dieta Montignac
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83
dr_wise
morderis.gif Ja, Jaaaaaaa!
Am dat-o pe cioco cu cirese si chili, sa ma linistesc. Noroc ca-i conforma.
misu
Buna!Daca nu va suparati,ma bag si eu in vorba.De-o luna citesc tot ce ati postat si am inteles multe.Tot de-o luna tin dieta,dar nu slabesc nimic,E drept ca am diabet insulino-dependent,el a si determinat ingrasarea.Ce sa fac?
Azi am mancat:
MD:mar ras cu fulgi de ovaz si vreo 4 smochine taiate.
P:conopida fiarta,amestecata cu telemea de oi si putin unt
G:mere rase si 3 smochine
C:mancare de fasole verde cu costita afumata+rosii
G:cioco 85%
Problema e ca eu n-am cum renunta la gustari,ca fac vreo coma hipoglicemica.Am baut si 3 cani de cafea decofeinizata,iar cu apa nu-s prietena.E drept ca de cand am inceput dieta nu m-am mai ingrasat si mi-a scazut si glicemia de la 250-300 la 120-180.Vreau sa va mai spun ca mi-e tare drag de voi,va stiu necazurile,bolile,bucuriile.Va pup.
PS.Habar n-am cum am scris,n-am intrat niciodata pe un forum( sa scriu,adica).
Diana.
welcome.gif Misu. Bine ai scris. Sanatate multa si kilograme cu minus! hug.gif
misu
Uhuuu!Nici nu pot sa spun cat ma bucur ca am reusit sa intru si ca sunt acceptata.Cu semnele astea zambarete inca nu le am,dar ma invat eu.Multumesc pentru intampinare.
lotte
Bine ai venit Misulica!
Va trebui sa iubesti apa.Ai nevoie sa te hidratezi.Am citit intr-o carte ca atunci cand simti sete, e moment critic pentru organism.Incearca sa bei apa in doze, la inceput jumatate de litru, apoi un litru, si daca ajungi la 1l jumate e ok.
Nu ai spus cata ciocolata mananci.
Trei cani de cafea poate e cam mult.Incearca doar 2 biggrin.gif

Spor la mancat cu pofta si slabit!

Silvia, Dr_wise ia gogosile, eu vreau ciorba! biggrin.gif
MarthaToma
Neatza!
Meniul de azi:
6.30: o ceasca de cafea neagra
9.00: 3 mere
13.00: o pulpa de pui cu sos de rosii + salata de varza
17.00: inca nu stiu caci bate vantul prin frigider; poate niste aripioare cu varza murata sau pipote (as manca nonstop pipote biggrin.gif )
Am auzit de o reteta ce ma termina cand ma gandesc la ea dar nu stiu cum sa o fac Monti, poate ma puteti ajuta: se arde zaharul pe marginile unei cratite in care se pune apoi lapte cu gris la fiert. As putea in loc de gris sa folosesc fulgi de ovaz si in loc de zahar sa fie fructoza? magindesc.gif
Am o saptamana de cand nu am mai mincat dulce dar asa mi-e pofta ca mi-as face direct in vena biggrin.gif ... cand am mai vazut si gogosile Silviei am inceput sa tremur ca un drogat ce nu si-a primit doza de ceva timp.
Apropo, cum adica faina de gluten nesigur.gif ... se pot minca si la faza I odata la luna sa zicem? magindesc.gif
Fanny
Martha, daca nu mai poti si nu mai poti dupa un dulce de ce nu-ti faci o crema de zahar ars, cu fructoza. nesigur.gif

Misu, bine-ai venit!
dr_wise
Buna dimineataaaaa!
Bine ai venit Misulica! Sa fie cu noroc si sanatate! welcome.gif
Mic dejun:
1 wasa cu b proaspata 0% grasimi si felii de rosie + castravete
1 wasa cu magiun conform
1 cana cu lapte 0% grasimi
1 cafea black
O zi minunata tuturor! kiss.gif
MarthaToma
QUOTE(Fanny @ Feb 5 2009, 09:25 AM) *
Martha, daca nu mai poti si nu mai poti dupa un dulce de ce nu-ti faci o crema de zahar ars, cu fructoza. nesigur.gif

Misu, bine-ai venit!

Buna idee!!! Acum sa vad cat mai rezist fara dulce.

Sa nu uit, Misu bine-ai venit!

PS. am mai baut un ness lung fara zahar ca picam de somn crying.gif
Light Blue
Bine ai venit, Misulica! Grozav ca ti-a scazut glicemia! Cu timpul, poate nu o sa mai ai nevoie de gustari. Incearca sa bei cate un ceai, daca nu vrei apa. Cred ca nu ai slabit din cauza gustarilor, a ciocolatei.
Fetelor, va las voua gogosile. Eu as lua chiftelutele, daca e pe alese. La noi li se mai spune si parjoale. Cum suna!
Azi: D: 2 Wasa cu branza 0% si cafea.
kalua
Chiar ma gandeam aseara ca aici e timpul gogosilor (neconforme) acum (sunt cu tot feluri de umpluturi si glazuri, fiecare patiserie care se respecta are vreo 20 de feluri in perioada asta) si eu n-am mancat niciuna. Yeee, chiar sunt mandra de treaba asta!

misu, bine-ai venit la noi! Cati ani ai? De-acum te asteptam zilnic cu meniul.
Apropo de diabet, eu una ma ingrozesc cand vad ce se recomanda celor cu aceasta boala sa manance: cartofi din plin, faina alba si alte alimente care numai bine nu pot face. Si le mananca saracii si pe partea cealalta isi fac injectii... sad.gif
E buna ideea cu ceaiurile (de plante sau fructe). Sau poti incerca sa-ti pui cateva picaturi de suc de lamaie sau portocale in apa, ca sa aiba un pic de gust.
misu
Buna,buna,fetelor!O sa raspund pe rand la ce m-ati intrebat.Am 41 de ani facuti in octombrie,158 cm inaltime si 61 de kg.Unii poate ar spune ca nu e prea mult,dar in 2 ani de insulina( alti doi am luat pastile)am"ridicat"8-9kg.Doctorita spune,citez,ca sunt taman buna,dar in zona unde ar fi trebuit sa fie talia e un colac -de grasime,nu de salvare.Sunt mica si indesata ca gaina lui Hagi Tudose,ma strang nadragii si regret vremea corsetelor cu balene. crying.gif
Cioco am mancat 3 patrate de Heidi.Ziua sunt f.ocupata-scoala pana la 14,apoi meditatii pana la 19-20,mananc ce manac,dar seara ma ia nebunia,mai ales ca nu ma culc decat rareori inainte de 2 noaptea( bioritm nebun).Gustarile le iau nu pt.ca mi-e foame,ci pt.ca-mi scade glicemia.O sa-ncerc sa reduc unitatile de insulina.Si imediat ma pun pe apa.Zau, i-me-diat.Ca sa nu fiu in afara de subiect,prezint si meniul:
MD:5 biscuiti de la Mulino Bianco(de pe site am aflat de ei)cu putin gem pt.diabetici+cicoare cu lapte 0,1%.
P:5 buchetele conopida cu branza de oi+o portie mica de teci cu costita(la 4 ore dupa MD)
G:un mar sau o mandarinadupa vreo 3 ore)
C:snitel din piept de pui,dat prin ou si faina de naut+salata de rosii si castraveti.
La cealalta gustare,daca scade glicemia,ce ziceti sa mananc,cioco , un mar sau un iaurt 0,1%
P.S.M-am prins cum sta cu "zambaretii".

Sunt complet dusa.Am uitat sa va multumesc tuturora pentru intampinare si suport moral.Si nici semnul de intrebare la final nu l-am pus.Baut 1 pahar de apa.Brrr!

kalua
Misule, ha!, iaca ne adunam patrusunistele! dance.gif Enumar: doftoreasa, stoina (care trage chiulul de pe forum lately), eu. Am uitat pe cineva? nesigur.gif
Sa stii c-am auzit de cazuri de diabetici care au putut lasa injectiile deoparte numai prin alimentatia Montignac.

Binenteles ca un iaurt e mai bun decat o bucata de ciocolata. Cicioarea de baut nu-i conforma.
Ce-i aia teci?
misu
Sunt complet dusa.Am uitat sa va multumesc tuturora pentru intampinare si suport moral.Si nici semnul de intrebare la final nu l-am pus.Baut 1 pahar de apa.Brrr!
Diana.
Cred ca se refera la pastai de fasole verde cind spune Misu de "teci".
Da, asta e.
TEÁCĂ, teci, s.f. - Din lat. theca.
- Păstaie
misu
Fasolea pastai se numeste la noi, in Arges, teci. Stau de 20 de ani la Targoviste, dar tot asa le zic. Adio cicoare, dar nu regret, o inlocuiesc cu ceai .
Ca mi-am adus aminte, nu cred ca merge caramelizata fructoza, cel putin eu n-am reusit, desi ma pricep la prajituri pe care le papa sotul din dotare si fiica de 17 ani si 39 de kg. - cine o vede pe ea zice ca de-aia e slaba, ca-i mananc eu toata mancarea). blush.gif
dr_wise
Misulica, nu te poti debarasa de Mulino Bianco aia si sa mananci ceva mai sanatos? De exemplu, niste wasa sau finn crisp cu gem pt diabetici (adica exclusiv cu fructoza, fara zahar), cu lapte, sau iaurt fara grasimi?
Sau iaurt 0% grasimi cu bucatele de fructe proaspete: kiwi, ananas, portocale, mandarine.
Sau mere rase cu scortisoara si fulgi ovaz.
Eu am mancat la pranz (14:30): nitica smantana 15% grasimi (imi era pofta de smantana cu telemea, dar de unde telemea?), apoi o salata de ton cu muuuuuuuuulta "iarba": salata verde, castravete, rosie.
Leea si angy mai fac parte din clubul "middle" biggrin.gif ...middle=taman bune, nici prea prea, nici foarte, foarte. sexylady.gif
kalua
Da, mai, cum le-am putut uita? slap.gif Ma duc la colt!

Lasa ca si eu am zis de pastai si m-au intrebat fetele ce-i aia. laugh.gif

Doftoreaso, n-ai vreun turc prin apropiere? Au in magazinele lor nspe feluri de telemea-feta, unele-s bune cu spume.
ToothFairy
Helloo!!
Azi:
md - pate inedit cu 2 finn crisp si ardei capia, ceai menta
P - omleta cu salata varza
G - desert ...uite ce isprava am facut ...bobo de cioco

Sunt foarte usor de facut...si f bune...asa, din rar in Pasti, se merita..nuca de cocos e doar pt decor.
C - orez basmati cu ciuperci
Pupici
dr_wise
Bre, l-am pus pe amore puro sa-i intrebe pe colegii lui turci, iar raspunsul a fost asa: toti cumpara de la Badic, adica magazinul sarbesc care aduce, printre altele, si produse turcesti. Am vazut acolo telemea la cutie metalica, de 1 sau 1,5kg, dar n-am cumparat, fiindca 1) e scumpa rau si 2) tot mai sper sa descopar un magazin grecesc...numa' ca slabe sperante sad.gif .
Pe aici turcii si grecii sunt in nr infinitezimal. Colcaie, in schimb, italienii si portughezii. smile.gif
PS pt kalua: pune, te rog, niste poze cu ambalajul de la telemeaua buna "cu spume", sa ma minunez si eu si s-o dau in urmarire generala prin INTERPOL wink.gif .
PS pt zana maseluta: w000t.gif cum le-ai facut, sa ne drogam si noi, la o adica....
misu
Ba renunt la ei mintenas,doctor W.Am finn crisp si ma tenteaza sa fac si o painica" filosofa,"ca e buna la casa omului.In mancarea de teci am batut si o lingura de faina de naut,ca s-o lege.Am facut rau?
ghemotoc
Misu, la cat mai putine kilograme si e ok, faina de naut e ok cu fasolea (si cu grasimi si cu carne). Eu am glicemia prea mica dar de cand am inceput MM e mai bine, eu beau si multa apa de obicei si asta ajuta (si la tensiune care tot mica e la mine dar creste) - of, toate sunt mici numai greutatea si colacelele de pe talie...
Aseara am renuntat la portocale ca mi-au placut mult pastele de orez salbatic si am mai facut si pentru azi. Si am mai prajit si niste chiftele din carne de porc smile.gif ca mi-era pofta
Azi
MD - cafea cu lapte 0%, niste fructe de faza a IIa (am fost la o sedinta si pe langa fructele astea nu mai era decat omleta cu carnati si bacon dar fara pic de salata, cam gretos) si o sa continui acum si cu 2 portocale; 2 ceaiuri verzi
P - spaghete din orez salbatic cu sos de rosii si ciupierci si cu branza
C - portocale smile.gif

Ieri m-am cantarit dupa ce am ajuns acasa de la munca si... a scazut 1, aproape 1.5 Kg de saptamana trecuta. Azi dimineata nu am avut timp sa verific daca a aratat bien cantarul dar ma multumesc si cu atata, mai ales ca nu am mancat conform tot timpul, am luat si medicamentele alea care au zahar si nici nu am mai fost la sala.
dr_wise
Kalua, imi spui cum se foloseste forma de silicon, te rog? Mi-am cumparat una pt blat de tort si nu mai tin minte ce-ai spus...parca se unge prima data cu ulei/unt si gata forever, urmatoarele dati nu mai e nevoie. magindesc.gif ???
Multumesc! kiss.gif
kalua
Misu, unde ai mai auzit tu de faina la legat sosuri in bucataria fina? nusepoate.gif Nu vorbesc de conformitati aici, ci de delicateturile pe care le bagam in noi. sexylady.gif rolleyes.gif
dr_wise
Cina/ 18:00 - mozzarela
pescarush
Misu, bine ai venit! Multa sanatate iti doresc, sis a reusesti sa scapi in primul rand de injectiile de insulina, si apoi si de kg. kiss.gif Mama mea e diabetica (a descoperit acum vreun an jumate) si am convins-o si pe ea de Monti, doar ca nu-l tine prea strict, dar reuseste sa-si mentina glicemia in limite normale.
Doctore, asa e cu tava de silicon, o ungi prima data, si ramane asa forever. Nici eu nu le-am mai uns pe-ale mele in veci, si ies foarte bine dulciurile in ele, nu se lipesc deloc.
Am facut si eu ieri prajitura cu mere conforma (reteta de la Blu Dea), am pus si frisca, sa vad cand am timp sa descarc pozele, ce-a iesit. zapacitul.gif Trebuie s-o las mai moale cu gatitul de bunatati, ca ai mei mi-au pus gand rau, sa ma mai tina pe-acasa cat de mult. nusepoate.gif
kalua
Doftoreaso, acum am dintr-asta si mie-mi place tare, nu-i cremoasa deloc si are un gust fin.
ghemotoc
Am o intrebare, vreu sa fac sambata niste painici filozofale... pot folosi in loc de faina integrala de secara/ovaz faina de ovaz? e acelasi lucru? Ma gandesc ca e diferita de faina integrala dar aici in magazine am vazut doar rye flour, nu si whole rye flour... Poate imi explica cineva smile.gif
kalua
Numai cu faina integrala e ok, ghemotoc. Adica trebuie sa fie tot bobul macinat, cu tot cu coaja. Fainile neintegrale sunt din bobul decojit, niciuna dintre ele nu-i conforma (ma refer la cereale).
ghemotoc
Mersi, Kalua, ma gandeam eu... deci trebuie sa ma apuc sa merg prin magazine, of of of.
De fapt speram sa fie o problema de traducere... adica in engleza poate au renuntat la cuvantul integral... Diseara merg la cumparaturi!
irinica
Misulica bine ai venit! O sa vezi ce bine iti va fi cu nenea Monti si mai ales cu fetele !

Azi: ora 10: un mar, o cafea cu lapte degresat ( 200 ml)
ora 14: pulpal de pui cu salata de varza
ora 18: salata de varza in care am adaugat un ou fiert tare ( nu mi-a placut deloc!)
Acum un grapefruit care nu mai reusesc sa-l termin.

Ce miroase a primavara si a veselie!
pescarush
Ghemotoc, gasesti la partea de naturale/organice, la Loblaws, se cheama: whole grain oat flour si stone ground whole grain dark rye flour, de la Bob's Red Mill.
Daca nu le gasesti, spune-mi si le fac o poza.
ghemotoc
Mersi Pascarush, cred ca trebuie sa ma duc si pe la Loblaws pt ca la Superstore nu aveau decat rye flour simpla... Stiu linia asta de produse, de la ei imi iau taratele smile.gif ce frumos suna
Mersi inca o data.
P.S. cred ca am dat jos la cm mai mult ca la kg ca pantalonii ii simt dintr-o data mult mai largi smile.gif
misu
Kalua,nu ma certa.La radacini suntem ardeleni,asa ca...ce vezi acasa,aia faci.Si inca eu m-am departat mult de modul de gatit al mamei,la care totul e foarte dulce,foarte gras etc.Sa nu mai spun de paine si cartofi...Se pare ca-i prieste fiica-mii,care inghite maxim o felie de paine pe zi si nu baga lingura in ce e gras.
Pesca,Irinica,Ghemotoc,multumesc pt.intampinare.
M-am tinut riguros de meniu,am sarit si prima gustare si-am baut pana la ora asta vreo800 ml.de apa si doar 2 cafele.Mai am de stat-e un teanc de rufe care tipa dupa fierul de calcat-asa ca ma lupt cu apa.
ghemotoc
Misu, si eu beam inainte cam 3 cafele pe zi (si fumam dar m-am lasat) si am ajuns acum la jumatate de cana dimineata si cu 2 sau 3 ceaiuri verzi pe zi care sunt mult mai sanatoase... Eu beau in jur de 3 l de apa pe zi si am inceput asa cum ti-s sugerat una dintre fete... ia o sticla de 0.5 l, umple-o cu apa si bea din cand in cand, pana la urma o sa ajungi la 3 sau 4 sticle fara sa-ti dai seama.
Si eu stiu de sosurile astea cu faina (tot din ardeal sunt - brasov si mers la tara des langa Cluj) deci cunosc bucataria prea bine, burta sta dovada smile.gif
Am ajuns acum sa fac chiar si mazare doar suc de rosii, nu mai zic ca mi-e rau daca mananc ceva mai gras.
Succces in continuare smile.gif
misu
Multam,Ghemotoc.Noi suntem de la Lisa,deci suntem aproape "vecine".E drept ca ai mei au venit la Campulung,iar eu am nimerit ,prin repartitie,la Targoviste.Cu apa chiar asa am facut.Am ceai verde si-o sa beau in loc de cafea.Fara fructoza,nu?
ghemotoc
Fara... in prima faza nu e recomandat. Daca nu iti place gustul, pune putin suc de lamaie, dupa ce te obisnuiesti cu el nu o sa-ti mai trebuiasca nici lamaia.
Eu acum stau in Toronto de 2 ani aproape... dar si prin Tragoviste am copilarit putin (rudele din partea tatalui), cunosc si zona aia smile.gif
kalua
Misu, nu te cert, iti spun numai. tongue.gif
Vorbim aici nu numai de Montignac, ci si cum il putem aplica in combinatie cu haute cuisine. wink.gif

Hai sa ma spovedesc si eu:
aseara am mai mancat doua bombe Mozart. crying.gif

Azi: un mar, apoi mancarica de mazare cu carnati (resturi de-aseara) cu doi gogosari umpluti cu varza murata
seara iar saltimbocca alla romana (la cererea publicului) cu fasole verde si salata verde mica (poze am pus la topicul celalalt, de fapt cu farfuria colegului de dormitor)
Si-am facut si-o ora (60 minute, da?) de sport.
Light Blue
Continuarea pentru ziua de azi:
P: ficat la gratar cu muraturi;
S: conopida la cuptor cu ou deasupra, castraveti murati.
Plus doua ceaiuri baute de-a lungul zilei. Si ceva apa, dar nu ajung la 2 litri, mai ales iarna.
Am facut o painica, pacat ca nu pot sa mananc calda, pana maine se mai schimba la gust. Painica mea fara fata comerciala. smile.gif Chiar as vrea aparat de facut paine.
Cleo
sa ma foarte scuzati de off topic dar daca tot va shpionez din cand in cand sa zic una
pt pesca sau/si misu care e insulino-dependenta si cred ca temporar pt ca diabetul de tip 1 (cel insulino-dependent) se face de regula inainte de 30 de ani. Diabetul de tip 2 uneori are nevoie de insulina pe langa medicatia obisnuita (de ex Metformin, Glyburide etc) insa asta nu il transforma in diabet de tip 1, am promis mai demult ca scriu cate ceva despre diabet si uite nu apuc sad.gif

Sa inteleg ca ghemotoc e concetateana de-a noastra? Ca vorbeste despre Loblaws magindesc.gif smile.gif

pescarush
Cleo, mie-mi place cand iti bagi nasucul pe-aici. kiss.gif Asa mi-a spus si mie un dr., ca diabetul de tipul 1 este cel facut in copilarie. Mama are de tipul 2, si ia si ea ceva medicamente, parca Amaril (nu vreau sa spun prostii, dar sunt luate din Romania). Da, Ghemotoc e in Toronto.
Cleo
smile.gif
Probabil au denumiri diferite dar substanta activa pesemne e aceeasi. Cei cu tipul 1 iau Humalog, Humulin etc. Am avut nu demult o sedinta cu seful comitetului medical de la noi si spunea ca daca traim suficient de mult toti facem diabet. Explicatia e mai laborioasa insa cat se poate de bine documentata. Exista asa numitul metabolic syndrome care cumuleaza mai multi ''factori'' si cei care ii 'poseda'' prezinta un risc mai mare pt boli coronariene si diabet de tip 2.

Ghemotoc bine ai venit pe elady smile.gif
pescarush
zapacitul.gif n-am stiut, dar eu oricum am sanse destul de ridicate de a ajunge la diabet, cred ca toti in familia mamei (dinspre partea bunicii) au diabet. asta a fost si unul din motivele care m-au convins sa ma apuc de Monti.
MarthaToma
Neatza fetelor si o zi minunata!
EU am pacatuit aseara cu o felie de cozonac (de la mama de-acasa) si 3 patratele de ciocolata total neindicata ... nu m-am putut controla, parca mi s-a resetat memoria cand am vazut cozonacul crying.gif
Pentru asta azi am redus micul dejun la 1 mar ce-l voi minca pe la 10.
Dimineata am inceput-o cu o cafea neagra. In weekend ma duc sa-mi fac provizii de ceai verde in diverse combinatii si sper sa las si cafeaua.
Prinz (13.00): 2 pulpe de pui la gratar cu pastai facute cu putin sos de rosii de casa
18.00: omleta + salata de varza
angy03
Buna dimineata,

in sfarsit sunt mai bine!!! azi sunt si la servici - am inceput al doilea tratament si vad ca raspund binisor

incep prin a scrie ce mananc azi asa ptr moralul meu:
d- fulgi de secara + iaurt 0,1 % + una cafeluta mica (tot mai mica pana voi incerca sa renunt de tot)
g - ananas fruct
p - carne de pui la gratar cu salata de varza alba
g - restul de ananas
s - fasole batuta cu salata de varza
si ceai la greu

am o ciocolatica pe birou - nu stiu cine mi-a pus-o si ma intaresc singura sa nu o incep - probabil o sa o dau cadou cuiva.

Cleo si pescarus - si in familia mea sunt diabetici - din partea mamei aproape toti inclusiv mama care deja face insulina de 2 ori pe zi (dimineata si seara)
Am vb si cu sora mea care este bichimist /farmacist si o sa-i fac si ei un program Monti zilnic ptr alimentatie corecta

Apropos la ce spunea Kalua - cat a fost in spital la centrul de nutritie Paulescu - baza au fost cartofii - painea si carnea (mai putina) - sora mea si eu ne-am ingrozit avand in vedere ce spun cartile de nutritie ptr diabetici
Vreau sa ma sfatuiesc cu voi asupra unui regim echilibrat - doctorul care o trateaza ne-a spus ca nu este nevoie sa inceapa alimentatie conforma MM atata timp cat face insulina - nu vreau sa comentez

O zi frumoasa tuturor iloveelady.gif
dr_wise
Buna dimineata!
Mic dejun: lapte cald cu fulgi ovaz, cafea black.
Astazi am pofta de peste...ca sa nu zic ca ma chinui de cateva luni sa fac "Calamari farciti" a la Toninocious. Ba am chef sa prepar calamari, dar nu gasesc proaspeti, ba gasesc, dar mi-e o lene de ma doare.
Voi ce mai gatiti?
angy03
pentru maine - pireu de spanac + pui (inca nu stiu daca-l fac pane sau la gratar )
si o ciobita de porc / incerc ceva nou - cu usturoi

duminica - greu de decis - varza salata cu diverse carnuri (pui mai ales sau porc)
nu prea sunt inspirata - ma uimiti voi cu fotografiile si imi doresc sa fac si eu asa ceva
poate incerc sa fac painica filozofala - sa vedem- functie de timp

misu
Salut,fetele-cucuietele!Anunt cu mandrie ingurcitarea a 1,250l apa ieri si renuntarea la ambele gustari,dar cu mai putina insulina facuta si dimineata si seara( e drept ca glicemia fuse o tara mai mare-194-dar cum eu am avut si 540 nu ma sperii din atata lucru closedeyes.gif
Azi mananc:
MD:2mere mici( si acre)rase,amestecate cu 3 lingurite fulgi de ovaz si 4 smochine+un ceai neindulcit
P:ciorba de os afumat dreasa cu otet,2 oua si o smantana 12%( am pus in ea 1 morcov,1 pastarnac,1 ceapa,1 ardei gras)+o portie din fasolea verde de ieri( cineva trebuie s-o manance si pe-asta)
G:o mandarina
C:pui cu sos de rosii si ciuperci+salata
G2:3 smochine
Am spus si ingredientele ca sa ma corectati de gresesc.
In privinta diabetului,eu n-am pe nimeni in familie bolnav,l-am facut pe soc,la o luna dupa ce am operat-o la cap pe sora mea mai mica cu10 ani si pe care o iubesc teribil.Aveam 38 de ani atunci.Am luat Medformin si Diaprel 2 ani,un an am mancat doar conopida si peste fiert si n-am iesit din 400 glicemie.Am ajuns la Bucuresti in stare de precoma diabetica dusa pe picioare cam 6 luni si acum fac Humalog mix,care nu-si prea mai face treaba,fiindca s-a obisnuit organismul.
angy03
Misu - eu beau zilnic 2 litri de apa
ma simt tare bine de cand beau apa asta
Dimineata cand ma scol pe stomacul gol - primul pahar - inaintea cafelei

apoi la servici am o sticla pe care o umplu dimineata cu apa si beau toata ziua
in plus mai beau si ceai de plante (sovarv)

de multe ori daca imi este foame mai beau un pahar cu apa

in timp te obisnuiesti

tu nu ai doza fixa de insulina? mama are dimineata 20 si seara 14 si isi poate modifica doza decat cu acord medic nu in functie de glicemie

MarthaToma
Off Topic blush.gif
Fetele intrebare intrebatoare: cu MM am sanse sa dau colacelul de la burta jos? Ii zic 'colacel' sa para mai mic dar e ditamai, parca as fi insarcinata iar in 3-4luni crying.gif As merge eu la sala dar juniorul nu e de acord cu mine asa ca doar 2-3 miscari prin casa, cand si cand, nu se pun.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.