MarthaToma
Feb 19 2009, 09:27 AM
Neatza si o zi cu soare!
6.30: iaurt 1% + fulgi de ovaz + 2 lingurite dulceata conforma
13.00: 2 oua fierte + 4 aripioare + salata de varza
18.00: habar n-am

Fetelor de cateva zile visez numai placinte, prajituri, gogosi, paine alba scoasa de la cuptor, sucuri de toate felurile...sunt in sevraj...cred ca ar tb sa deschidem topic cu fanteziile culinare si incercarile prin care trecem cand ne apucam de regim

Off topic: nu mi se schimba poza de la avatar, desi am pus poza noua la setari si acolo imi apare corect

Off topic: Va rog sa stergeti ce am citat acolo caci m-am incurcat in butoane. Sorry si promit sa beau "cafeaua" inainte sa ma apuc de scris. As sterge eu dar nu am buton de Edit
kalua
Feb 19 2009, 09:36 AM
Martha, ia da-i un F5, sa vezi cum apare poza noua ca prin minune.
MarthaToma
Feb 19 2009, 09:45 AM
Saru`mana Kalua! Sa nu mai spui la nimeni ca nu am stiut cum sa fac

Daca ti-as spune ce fac eu la job mi-as da cu firma`n cap

... sper in continuare ca tot de la abstinenta de cafea mi se trage
pescarush
Feb 19 2009, 03:35 PM
Martha, esti in IT, cumvaÉ Mie iar nu-mi merge tastatura, eu pe ce trebuie sa apas, ca sa-mi apara si mie semnul intrebariiÉ
É e semnul intrebarii la mine.
Eu m-am gandit sa fac azi saltimboca a la romana (bine am scrisÉ)

dar probabil ca va fi cina, ca mergem la schi dupa-masa.
De dimineata, vesnicele cereale cu lapte, iar la pranz nu stiu inca, mai am de facut si niste drumuri prin oras.
MarthaToma
Feb 19 2009, 04:06 PM
M-ai ghicit
pescarush 
Apropo de problema ta: vezi jos in bara, sa nu ai la language pus pe french
ghemotoc
Feb 19 2009, 04:12 PM
Sau, Pescarush, ALT + Shift apasate in acelasi timp si se schimba limba (pe franceza ? e Shift 6)
Aseara nici nu mai spun ce am mancat ca nu merita
Azi: MD- fructe, cafea cu lapte 0%
Pranz - chili cu carne de pui
Cina - fructe
Si o ora de sala
MarthaToma
Feb 19 2009, 04:14 PM
Ai jos in stanga pe bara optiunea de limba, dai click si alegi English. Am verificat treaba cu french si sigur de la asta e cu É-ul tau

QUOTE(MarthaToma @ Feb 19 2009, 04:13 PM)

Ai jos in stanga pe bara optiunea de limba, dai click si alegi English. Am verificat treaba cu french si sigur de la asta e cu É-ul tau

Sau varianta lui Ghemotoc. Am postat in acelasi timp
ghemotoc
Feb 19 2009, 04:23 PM
Am uitat sa va intreb, ce inseamna branza maturata?
pescarush
Feb 19 2009, 05:08 PM
Mersi, a functionat! Stiam ca e o combinatie de taste. Jos in bara, imi arata ca e pe US English.
Mie imi place ca Martha ne da buna dimineata!

Si mai ales, imi place constiinciozitatea ta, Martha.
Ghemotoc, branza maturata e aia mai veche, mai uscata (bine m-am exprimat?) care n-are asa mult zer in ea. Este de preferat, atunci cand alegem sa mancam branza.
ghemotoc
Feb 19 2009, 05:16 PM
Deci de preferat mozzarella tare, swiss si cam atata se gaseste pe aici. Feta (cea tare) e ok?
MarthaToma
Feb 19 2009, 05:32 PM
Ghemotoc, tin minte ca imi zisese la un moment dat Kalua ca ar fi ok feta dar o rog sa confirme.
Pescarush, incerc sa ma tin dar mai am si abateri din cand in cand insa nu ma dau batuta. Imi notez si eu intr-un .doc ce maninc si ce e pe linga pun cu rosu, iar la sfarsit de saptamana fac bilantul. Incerc, atunci cand fac o abatere sa merite sa fie facuta, si teoretic sa nu o mai repet. Imi dau seama ca trebuie sa fie un regim de viata si ca e greu sa renuntam deodata la toate, dar sper cu timpul sa nu mai apara nimic cu rosu pe lista
kalua
Feb 19 2009, 06:15 PM
Majoritatea branzeturilor maturate sunt de tipul cascavalului sau al camembertului, cu cat mai vechi, cu atat mai bine.
aldea_silvia
Feb 19 2009, 06:50 PM
Raportez meniul meu de azi:
MD - 2 painici filozolfale cu gem dietetic de ananas
P - somon la gratar cu salata asortata
C - pastrav la gratar cu mujdei de usturoi.
Am renuntat la branza maturata, dupa cum se vede...am ascultat sfatul Kaluei si voi manca mai rar branza.
Voiam sa va mai intreb daca in faza 1 avem voie sa consumam salata de vinete. Ma refer la cea preparata in casa (nu din comert), cu ceapa si ulei.
Multumesc.
dr_wise
Feb 19 2009, 06:50 PM
Hello!
Meniul de azi (dupa ce m-am destrabalat seara trecuta

):
d - mere rase cu scortisoara si fulgi ovaz, cafea black
p - varza la cuptor cu becon afumat si carne de porc, rosie, ciusca
s - fructe
ghemotoc
Feb 19 2009, 07:25 PM
Mi-am mai adus aminte de ceva, tocmai mi-am cumparat o carte de retete, e adaptata pentru Quebec. Am rasfoit-o putin aseara si par ok retetele (imi era frica sa nu fie vreuna din cartile scrise de altii, nu de MM). Sper sa am timp in curand sa ma inspir in ea

Mi-a ramas in cap o reteta de un fel de pate de ton, deja salivez...
kalua
Feb 19 2009, 07:37 PM
Silvia, pai ingredientele salatei de vinete sunt conforme, deci si salata este la randul ei.
aldea_silvia
Feb 19 2009, 09:44 PM
Stiti cumva ce indice glicemic au bamele? Vreau sa fac o mancarica de bame dar imi este teama sa nu dau gres cu ea. Am cautat in lista cu IG dar nu am gasit asa ceva. Daca stiti voi...
kalua
Feb 19 2009, 10:19 PM
Au IG-ul mic, le poti manca linistita.
Am mai citit un pic de pe siteul montignac nemtesc si trebuie sa va spun ca noi suntem cam neserioase, prea multa ciocolata (chiar daca conforma), nuci, alune in faza 1 care trebuie sa fie tinuta cu seriozitate macar 3 luni.
Pun biciul pe noi de-acum!
dr_wise
Feb 19 2009, 10:28 PM
kalua
Feb 19 2009, 10:36 PM
"zahar, paine si bici", vorba proverbului
Nica, numai biciul, ca nu mai merge asa.
Ori o facem, ori ne lasam pagubase, gata-i cu jumatatile de masura!
aldea_silvia
Feb 19 2009, 10:42 PM
Da, sunt in totalitate de acord cu tine Kalua. Hai sa ne mobilizam si sa tinem acest regim ca la carte, fara abateri. Si mie mi s-a parut ca mi-am permis cam multe...
Ne punem pe slabit serios...macar primele 3, 4 luni...nu cred ca este imposibil.
kalua
Feb 19 2009, 10:54 PM
Oricum incepatoarele ar trebui sa fie cat mai stricte macar 3 luni, ca sa-si revina pancreasul, care-i organul cel mai important la regimul asta.
dr_wise
Feb 19 2009, 11:51 PM
Da, kalua, ai dreptate.
Cu teoria stau bine, dar practica ma omoara.
Ar tb sa-mi impun sa nu mai cumpar ciocolata si sa nu mai fac nici un dulce in casa. Sper sa am mai multa ambitie dupa 1 martie.
Master of Norules
Feb 20 2009, 12:13 AM
D-apai imi place de Kalua ca are fibra in ea cand e vorba de strans cureaua la ciocolata. Apai asa ca vroiam si eu sa ma apuc, pai mi-a trecut. Eu oricum sunt frustata daca mananc cicolata neagra vre-o 2 zile la rand in loc de cu lapte, I know de la cap mi se trage, da' sa nu mananc deloc
Hai ca fulgi d-aia de ovaz mananc, fara paine merge, da' cioco e asa parca a gift from Good.
Doctoreaso, I'm from your side.
Fetelor, aveti perfecta dreptate, eu nu am dat bir cu fugitii, numai ca saptamana asta nu am avut timp de gatit asa ca am cam calcat stramb, si in plus plec in concediu o saptamana...Dar promit solemn sa ma tin de "buchia cartii" cand ma intorc
MarthaToma
Feb 20 2009, 09:35 AM
Neatza fetelor si o zi minunata! Mai cu spor, mai cu spor, ca vine weekendul si trebuie sa iesim la sanius.

La noi, cel putin, ninge ca-n povesti.
Subscriu si eu sa tinem cat mai strict la faza I (s-a gasit cine sa vorbeasca, eu cea care am tot avut abateri in ultima vreme

) dar macar in wkd sa ne premiem cu o bucatica de ciocolata sau ceva bun facut in casa. Eu sunt adepta dulciurilor de casa
Aseara m-am luat cu treaba si nu am mai apucat sa-mi mai fac nimic de mincare asa ca am incheiat pe la ora 20.00 cu o pseudo salata de fructe: 2 mere + 1 kiwi + 1 clementina + cateva picaturi de esenta de rom + jumatate de lingurita de fructoza (asta sa inlocuiasca bananele)
Azi:
7.00: iaurt1 % + fulgi de ovaz + 2 lingurite cacao + 1/2 lingurita fructoza
13.00: 2 copanele fierte + masline + salata de varza
18. salata de cruditati + ton din conserva
Mda, daca recitesc meniul vad ca e cam des fructoza
De luni incerc sa ma mobilizez caci in wkd merg la parinti si sper sa nu calc pe linga. Sunt nu stiu ce mosi cu pomana si iar face a mea mama oale intregi de mincare buna buna dar nu stiu cat de conforma. Cred ca am sa merg cu pachetel de acasa
kalua
Feb 20 2009, 10:02 AM
Martha, nu e voie sa combini cacao cu alimente cu IG-ul peste 35 pentru ca aceasta contine grasimi. Deci la micul dejun, cand acesta este glucidic, ca azi, o lasi deoparte.
MarthaToma
Feb 20 2009, 10:14 AM
Ah! Mersi mult Kalua ca ma corectezi si apreciez foarte mult indicatiile tale.
Am zis sa mai reduc dulceata, desi conforma, si am dat-o pe linga. Nu-i nimic, din greseli se invata, si pe viitor voi fi mai atenta.
ghemotoc
Feb 20 2009, 04:18 PM
'Neata!
Am reusit aseara sa merg la sala pana la urma, desi ningea super tare (mi-e cam frica sa conduc pe zapada ca se pare ca de fiecare data cand ninge toti se poarta de parca nu am mai vazut pana acuma zapada si gheata)... Deci am stat vreo 80 de minute

si am ajuns acasa, mi-am facut masajul anticelulitic si am mai mancat o salata destul de mare de varza si o felie de branza swiss.
Azi - cafea cu lapte 0%, 3 painici filozofale, peste vreo 2 ore niste capsuni si cred ca o sa beau si vreo 2 ceaiuri verzi
p - chili cu carne de pui (nu mai fac niciodata atat de mult ca mi-a iesit pe ochi)
c - fructe: 2 portocale, capsuni
aldea_silvia
Feb 20 2009, 05:45 PM
Buna! Azi am mancat asa:
MD - WASA cu gem dietetic;
2 cani cu ceai verde
P - piept de pui la gratar cu castraveti murati si cateva masline negre;
C - carnati Plescoi la gratar cu muraturi.
Si sper pana diseara sa mai beau cel putin o cana cu ceai verde.
As avea si eu o intrebare ... noi, cele care suntem in faza 1 a dietei, avem voie sa consumam seminte de floare soarelui?
ghemotoc
Feb 20 2009, 05:54 PM
Silvia, sa stii ca si eu ma intreb, pentru ca tocmai am gasit unele si sunt atat de bune... Pe siteul oficial spun ca au IGul 35. Ma gandesc ca e ca si cu alunele... au IGul mic dar e bine de evitat mai in primele saptamani sau luni? Sau sunt ok in cantitate mai mica?
tyna
Feb 20 2009, 06:36 PM
Mda ... practica ma omoara si pe mine ( vorba lui dr_wise ) eh... mai greut la inceput dar trebuie sa razbim pana la urma ...nu ? Bineinteles ca si eu am luat-o un pic pe aratura ( m-am premiat o lecuta ca a luat-o cantarul la vale cu vreo 2 kg) ...si asa cum a zis Kalua cred ca cel mai bine ne-ar sade cu bataia aia ca altfel nu ne invatam minte.
Sa trec la obiect :
dimineta nimic
pe la 12 - cafea ca de obicei fara cofeina ( cu asta nu mai am nici o problema- chiar imi place mai mult asa black)
- 2 oua fierte si salata din rosii micute si ardei
pe la 16 - salata de cruditati cu ton
pe la 20 - mar si portocala
si un pic mai tarziu ceva neconform ...merit bataie.
Gata o termin si eu cu nuci, cioco si alte alea .

si Kalua multumim pentru tot ce faci pentru noi.
pescarush
Feb 20 2009, 07:04 PM
Kalua, am vrut sa-ti spun ca saltimboca a fost excelenta.

N-am gasit frunze de slavie, si nu m-am riscat cu alte plante, iar la sfarsit n-am mai pus smantana, dar am mancat pe rupte. Ca si garnitura, am facut varza de Bruxelle cu cascaval, la cuptor. Si am baut si un vin rosu sec dupa ce-am terminat de mancat, ca mergea prea bine.
Am gasit azi amestec conform pentru falafel, asa ca ma apuc de treaba. Petru fetele din Canada, eu am gasit la Bulk Barn.
Deci, meniul pe azi (nu stiu cum se va termina, dar sper, cu bine):
D- cafea, cereale cu lapte
P - falafel cu linte si muraturi
C -

sa vad, ca merg la restaurant cu fostele colege.
Light Blue
Feb 20 2009, 07:17 PM
Buna seara la toata lumea!
Seminte bune de floarea soarelui am gasit si eu. Dar nu avem voie in faza I.
Azi:
D: mar ras cu fulgi de ovaz, o portocala si cafea;
P: fasole batuta cu muraturi;
Gustare: iar un mar- cam multe fructe;
S: chiftelute din naut cu salata de varza.
Am inceput sa beau mai mult ceai, ca nu ma hidratez destul. Am o piele uscata! Ar trebui sa iau capsule cu vitamina A, cremele nu-si fac efectul la mine.
Iar pentru dimineata visez o painica filozofala calda

Daca mi-a iesit si mie reteta, acum vad ca-s bune.
Kalua, am zis ca o sa-ti spun daca apare o schimbare la prepararea painitelor. Se pare ca nu stiam eu sa le coc, ca e o arta si asta. Ar trebui sa se discute despre asta.
dr_wise
Feb 20 2009, 07:22 PM
Salutare!
Meniul de astazi:
d - 1 portocala, apoi 2 wasa cu b proaspata 0% grasimi + 1 rosie, cafea black
p - varza cu bacon, 1 rosie, ciusca murata, plus smantana

s - fructe, adica mar + portocala
Acum ma hidratez cu ceai en gross.
Mimoza pudica!
PS: Light, hidratarea tb sa se faca din interior catre exterior. Probabil ca ai piele uscata, dar conteaza f mult si cate lichide bei. Cremele alea nu te ajuta prea mult, daca nu folosesti cea mai simpla metoda: sa bei lichide suficiente.
ghemotoc
Feb 20 2009, 07:45 PM
Intrebare, bine ca mi-am adus aminte... Mi-am cumparat o tava de silicon, ca cea din teflon, de buna ce era, mi-a ruginit dupa 3 spalari (am facut painici filozofale de 2 ori). Cum procedez? O ung cu ulei si faina sau numai cu ulei, cel putin pt prima oara? pot sa pun tava direct pe gratarul cuptorului? sau pe o tava?
pescarush
Feb 20 2009, 08:47 PM
Ghemotoc, eu am uns-o prima data cu ulei, si de atunci n-a mai trebuit s-o ung. Poti s-o pui direct pe gratar (un pic e mai greu la manevrat, ca e cam "moale"), sau si pe o alta tava.
Foloseste-o cu incredere.

Eu mi-am luat cateva (diferite forme), si sunt super excelente. Pana si mama, care le-a privit cu neincredere la inceput, s-a indragostit de ele

asa ca anul asta ma gandesc sa-i fac cadou un set.
ghemotoc
Feb 20 2009, 08:56 PM
Mersi, Pescarush. Poti sa-mi spui, te rog, cum ii zice exact la amestecul pentru falafel (sa nu iau iar vreo prostie)?
pescarush
Feb 20 2009, 09:44 PM
Falafel mix.
ghemotoc
Feb 20 2009, 09:48 PM
Duh...
ToothFairy
Feb 21 2009, 02:25 PM
Azi am papat:
MD - mar ras cu fulgi ovaz, scorti
- cafea decof. cu lapte 1.5%
P - pizza Monti cu ton :

- ceai verde (ma energizeaza mai ceva decat o cafea)
C - fructe
dr_wise
Feb 21 2009, 03:59 PM

Zanica maseluta, e la fel de gustoasa, pe cat e de aspectuoasa?
pescarush
Feb 21 2009, 04:09 PM
Yummy, tare bine arata pizza ta, zanico.
Eu sunt de-a dreptul furioasa pe mine.

Nu se mai poate asa, de azi, dau militaria jos din pod. Nu mai spun ce am mancat aseara, dar e de rau.

Ce-i drept ca am fost la restaurant cu fostele colege, deci ma cam asteptam sa calc in strachini.
Inca nu stiu ce mananc azi, dar promit ca ma fac Maica Tereza. Ca deja imi vine sa

(pe mine)
aldea_silvia
Feb 21 2009, 05:06 PM
Buna din nou. Meniul meu de azi:
MD - 2 mere rase cu scortisoara
o cafea decofeinizata
P - fasole cu costita afumata
S - cred ca voi manca fructe si cam atat (mere sau pomelo, nu m-am hotarat deocamdata).
Voaim sa va intreb daca in FAZA 1 avem voie sa mancam dimineata la micul dejun painica filozofala cu almette cu verdeata...nu stiu daca este ok combinatia.
tyna
Feb 21 2009, 05:33 PM
Salut !
12- fructe si cafea
16- ostropel cu carne de pui + muraturi ( conopida, castravete)
19- icre cu rosii mici si ardei + cateva bucatele de carnaciori uscati (stick de Aldis)
22 - 1 mar

pe maine.
kalua
Feb 21 2009, 05:42 PM
Silvia, painicile filozofale se pot combina cu grasimi.
dr_wise
Feb 21 2009, 07:52 PM
Hello!
Si eu mancat ieri destul de tarziu, pe la ora 2130 - 2200, dar ma amagesc cu ideea ca fuse mancare conforma, adica peste pane (cu faina de soia).
Astazi am mancat (mimozela 100%):
d - 2 mere rase cu scortisoara si fulgi ovaz, ceai cimbrisor
p - ultima portie de varza la cuptor, la care am adaugat 3 bucatele de pulpa de porc preparate "la ceaun", 1 rosie + ciusca murata
17:30 - fructe (2 portocale mici +1 mar)
19:00 - o salata cu andive si ton
Ptiuuuu, sa nu-mi fie de deochi!
In seara asta prepar niste frigarui din piept de pui, cu ceapa, ardei rosu kapia, ulei masline si condimente, pt maine la pranz.
Light Blue
Feb 21 2009, 08:37 PM
Buna seara!
Ce pizza aspectuoasa.
Azi:
D: o painica filozofala calda, cafea;
P: ciorba de pui, carnacior cu varza;
S: salata boeuf cu boabe de naut si un pahar de lapte batut, ceai verde-
dr_wise
Feb 21 2009, 09:07 PM
Mi-a facut zanica pofta, asa ca mi-am schimbat programul pt seara asta si am prestat si eu o pizza "la minut" (max. 30 min!!!) cu ce-am avut prin frigider:

Detaliu:

E suuuuuuuuuuuuuuuper buna! Habar n-aveam ca iese asa delicioasa cu faina de soia!
sylvia_31
Feb 21 2009, 09:17 PM
Doctore, ai urmat reteta de pe site ? Arata tare apetisanta pizza

.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.